2017-08-06 12:57:11• hírek • Hirado.hu

Nem bírnak magukkal a brit és a német turisták

Nem ismeri a német és a brit turisták egy része a mértéket az alkoholfogyasztásban, a Baleár-szigetek kormánya ezért azt kezdeményezi, hogy a szigetekre tartó járatokon vezessenek be korlátozást az alkoholfogyasztásban. Horvátországban és Olaszországban már korábban szigorú szabályozások születtek a probléma miatt – hangzott el a Kossuth Rádióban.

Vezessenek be korlátozást az alkoholfogyasztásban a repülőjáratokon és a repülőtereken az utasok biztonsága és nyugalma értelmében- ezt kezdeményezte Baleár-szigetek kormánya az Európai Bizottságnál és Spanyolország kormányánál is. A kérés a Nagy-Britanniából a spanyol szigetekre érkező járatokra vonatkozik, amelyen gyakoriak az incidensek a részeg utasok miatt.

Nem ismerik a mértéket a német és a brit turisták

Mallorcán és Ibizán a hatóságoknak rendszeresen kell intézkedniük a részegen érkező utasok miatt. A probléma azonban nemcsak az utazás idejére korlátozódik. Rengeteg a panasz a brit és német fiatalok nyaralás alatti mértéktelen ivászata miatt.

Az elfajult partik és az utcai randalírozások zavarják a többi nyaralót és a helyieket is, akik szerint sokat árt a jelenség a tengerparti nyaralóhelyek hírnevének. A hatóságok évek óta próbálnak megoldást találni a jelenségre, ám egyelőre nincs áttörő siker. A szigetek kormánya most azt is szeretné elérni, hogy a helyi szállodák all-inclusive szolgáltatásában korlátozzák az alkohol fogyasztását. A Baleár-szigetek Spanyolország egyik legfőbb turisztikai célpontja: tavaly közel 12 millió külföldi látogatót fogadott.

Horvátországban is elszabadultak

Nemcsak a Baleár-szigeten létezik a jelenség: Horvátország több önkormányzata is küzd hasonló problémával. Múlt hónapban egy Pag szigeti polgármester kért elnézést a lakosságtól a város honlapján az éjszakai atrocitások, illetve a bulinegyed zaja miatta  lakosságtól.

A horvát Ibizának is nevezett szigeten hetek óta egymást érik a bulik. A környék lakói sorozatosan küldik panaszaikat az önkormányzathoz a sorozatos rongálások, csendháborítások, az utcán hányó és vizelő fiatalok miatt. A polgármester elkeseredett hangvételű üzenetében kiemelte az angol fiatalokat, akinek igen magas a fizetőképessége, de ez nem jogosítja fel őket a primitív viselkedésre.

A város egyébként a rendőrségtől komoly erősítést kapott a nyárra, de emellett a tisztaságra és a biztonságra közmunkások és biztonsági őrök is vigyáznak, azonban a sokak szerint a helyzet kezd tarthatatlanná válni.

Van, ahol már észbe kaptak

Eközben Hvar szigetének polgármestere július elejétől bekeményített: a renitens turistákat angol nyelvű táblákkal figyelmeztetik arra, hogy akár 700 eurós bírságra is számíthatnak, ha hiányos öltözetben, például bikiniben, vagy fürdőnadrágban sétálnak az utcákon, vagy olyan helyeken isznak alkoholt, ahol ez szigorúan tilos.

Rikardo Novak szerint Hvar turisztikai öngyilkossága zajlik ezekben a hetekben, és az egész mindössze azzal kezdődött, hogy a szigetet egy reklámfilmben világszínvonalú partihelyként emlegették. Horvátországban egyébként volt miből meríteni a nyári szabályrendszerekkel kapcsolatban: elég volt csak néhány olasz várossal felvenni a kapcsolatot.

Olaszországban már megelégelték a randalírozást

Itália számos önkormányzata már évekkel ezelőtt hosszú listát készített arról, mit, hol, hogyan nem csinálhatnak a turisták a szezonban. Élen járt ebben Padova, ahol a polgármester a helyieket is szerette volna megrendszabályozni.

A szabályok közé tartozik például, hogy a bárokon, presszókon, sörözőkön kívül nem szabad alkoholt fogyasztani, vigyázni kell a közrendre, és nem szabad éjszaka kiabálni az utcán. A kerékpárokat sem lehet akárhova leláncolni, és nem lehet liszttel és tojással dobálózni sem.

Közízlést sértő öltözékben sem lehet megjelenni az utcán, például tilos a túl rövid szoknya vagy nadrág, illetve a férfiaknak nem közlekedhetnek meztelen felsőtesttel. Azonban van olyan városvezető is, aki talán kicsit átesett a ló túloldalára: egy Nápoly környéki városokban megtiltották az utcán való focizást, bár ezt nem sikerült betartatni a lakosokkal.

Velencében egyébként azt is előírják, hogy közízlést sértő öltözékben sem lehet megjelenni az utcán. A városban nem lehet bikiniben közlekedni, illetve a templomokba nem lehet rövidnadrágban bemenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: