2015-03-19 11:02:36• hírek • Szatmár.ro

Nem az utcán leszólító ügynökök csinálnak sztárt a gyermekből

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Márciusban eddig közel tíz bejelentés érkezett a fogyasztóvédőkhöz a modellügynökséges átverés kapcsán.

A Szatmár.ro hírportált a szerdai nap folyamán kereste meg egy anyuka, aki elpanaszolta: csúnya átverésnek volt szenvedő alanya, ugyanis az egyik szatmári hipermarketben szólították le őt és gyermekeit a "modellügynökség" tagjai. Felajánlották, hogy 79,50 lej ellenében a gyermek bekerülhet egy modell-adatbázisba, további 200 euróért pedig próbafotókat is csinálnak a gyerkőcről, aki majd különböző munkákat kap igen jó fizetésért. Az anya később, miután tüzetesebben átolvasta a szerződést, rájött, hogy az csak egy album elkészítéséről szól, amit a 200 euró ellenében kap majd meg. Így jogosan érezte, hogy az előlegnek szánt összeget kidobta az ablakon.

"Az ügynök fényes jövővel kecsegtet, de nagyon lassan dolgozik. A gyermek egyre türelmetlenebb lesz, a szülő pedig aláírja a szerződést, anélkül, hogy tüzetesen megnézné, pontosan miről is szól az" - mondja az anyuka.

Az ügyben megkerestük a rendőrséget, ahol Camelia Cosma sajtóreferenstől megtudtuk: ő is hallott hasonló esetről, de feljelentés ilyen ügyben nem érkezett a hatósághoz.

Maria Pinter viszont már sokkal több panaszossal találkozott. "Ebben a hónapban hárman tettek bejelentést személyesen, hatan hívtak telefonon ilyen ügyben. Bár nem újdonság ez a módszer, az emberek még mindig bedőlnek a modellkarrierrel kecsegtető ügynököknek. Hiába beszéltem erről többször is a sajtónak, a szatmáriak úgy látszik nem olvasnak újságot, mert még mindig sokan esnek csapdába. Sokan viszont miután rájönnek, hogy butaságot csináltak, nem fordulnak a hatósághoz, néha már csak a szégyen miatt sem..." - mondja a Megyei Fogyasztóvédelmi Ügynökség vezetője.

Véletlen egybeesés, hogy az igazgatónő pont a szerdai nap folyamán beszélt erről a prefektúrán megtartott gyűlésen is, melyen hangsúlyozta: ne dőljünk be az utcán, vagy más köztéren dolgozó ügynököknek.

Pinter a Szatmár.ro kérdésére válaszolva elmondta, hogy a fogyasztóvédelemnél tett panaszt követően akár a kifizetett összeg visszaszolgáltatására is sor kerülhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: