2019-04-05 11:07:32• hírek • Bede Emőke

Nem az utat nézte, balesetet okozott az amúgy is részeg sofőr

Képünk illusztráció. Forrás: Thinkstock
Képünk illusztráció. Forrás: Thinkstock

Április 4-én arról értesítették a nagykárolyi rendőrséget, hogy Kisdengeleg területén közúti személyi sérüléssel járó baleset történt.

A helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy egy 63 éves, a Bihar megyei Szalacsról származó sofőr a vezetés mellett egyéb elfoglaltságot is talált magának (hogy mit, azt a jelentés nem pontosítja), s ebből fakadó figyelmetlensége miatt egy betonhídnak csapódott. Az ütközésben könnyebb sérüléseket szerzett az autó 53 éves utasa, egy ugyancsak szalacsi férfi.


A sofőrnek azonban nem csak az volt az egyetlen vétke, hogy nem az utat nézte, hanem az is, hogy indulás előtt legurított egy-két pohárka italt is: a szonda a férfi leheletében 0,45 mg/l légalkoholszintet mért. S ha ez még nem lett volna elég, akkor az is kiderült, hogy a fickó még csak vezetői engedéllyel sem rendelkezik… 


A 63 éves sofőrt a rendőrség 24 órára őrizetbe vette, a nagykárolyi ügyészség pedig eljárást indított alkoholos befolyásoltság alatti és vezetői engedély nélküli vezetés, illetve gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: