2011-06-16 09:17:04• hírek • MTI

Nem árulhatják tovább az öngyilkoskészletet

Tilos lesz az öngyilkossági készlet árusítása Oregon államban, mert nemcsak a halálos betegek, hanem az ingatag lelkületűek is vásárolják.

Az amerikai tagállam törvényhozásának alsóháza a hét elején jóváhagyta a tilalom bevezetését, és nagy valószínűséggel a szenátus ugyanígy dönt. A fulladásos halált okozó készlet kiötlője egy 91 éves kaliforniai nő, Sharlotte Hydorn, aki nyugdíjazása előtt tanárként dolgozott. 60 dollárért árulja a világhálón öngyilkossági felszerelését, az árban már benne van a postaköltség is (az Egyesült Államokon belülre szólón.)

Oregon állam azért kezdett törvényhozói szinten foglalkozni a készlet betiltásával, mert tavaly karácsonykor azzal lett öngyilkos egy 29 éves oregoni férfi, akinek testi baja nem volt, de érzelmi ingatagsága, idült mélabúja a végzetes tettre sarkallta.
"Nem akarjuk, hogy bárki Oregonban hasznot húzzon ilyesmiből" - mondta Jeff Baker oregoni képviselő, a tiltótörvény támogatója.

A "feltaláló", Sharlotte Hydorn szerint öngyilkossági készlete azt szolgálja, hogy a végzetesen betegek méltósággal tudják maguk mögött hagyni életüket otthonukban. Az oregoni "csináld magad!" készlet betiltása nem érinti az orvosi segédletű kegyes halál engedélyét. 1997 óta szabad ezzel "élniük" a gyógyíthatatlanul beteg oregoniaknak. Mostanáig 525-en választották.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: