2015-03-06 10:48:07• hírek • Szatmár.ro

Nem akarnak újabb tömbházat az Unirii utcában és környékén lakók

Nemrég tartottak közvitát a Honvéd (Unirii) utcában építendő tömbház kapcsán.

Ahogy a hasonló beruházásokkal kapcsolatban, úgy a Honvéd utca 17. szám alatt építendő tömbház esetében is közvitát tartottak a Polgármesteri Hivatalban. Ám annak ellenére, hogy ilyenkor meglehetősen kevesen szoktak részt venni az ehhez hasonló eseményeken, most akadtak ellenzői a projektnek, és hangot is adtak nemtetszésüknek, sőt, írásban is letették észrevételeiket.

A befektetők ugyanis egy P+3-as, azaz egy négyszintes tömbház építését tervezik, amelyben 16 lakás lesz kialakítva. A környéken lakók határozottan ellenzik ennek felépítését, ugyanis szeretnék, ha a környék megmaradna kertes-házas területnek. A környéken lakókat az is zavarja, hogy a felépített tömbházból több lakos életébe is közvetlen bepillantást nyerhetnének a magasabb emeleten lakók.

A befektető szerint nem kellene akadályba ütközzön az építés, hiszen a városrendezési terv megengedi, hogy tömbház épüljön a városnak abba a részébe.

"A városrendezési terv a 70-es évekből származik. Azért van még érvényben, mert új még nem készült, a réginek az alkalmazási idejét hosszabbították meg mindig, amikor lejárt" - magyarázza Maskulik Csaba RMDSZ-es városi tanácsos. "Ennek értelmében az építő jogosan készülhet a tömbház felhúzására, hiszen a városrendezési terv készítésekor még tömbházas lakónegyed építését tervezték a Honvéd utcára és környékére" - mondja a tanácsos.

Hozzáfűzi: bebizonyosodott, hogy a környéken nem nagyon van helye tömbháznak. Az utca elején ugyanis épült ilyen, benne pedig több iroda is helyet kapott. Az ügyintézésre érkezők és a munkatársak pedig az autóikat az utcára parkolják, emiatt pedig meglehetősen zsúfolt lett a közlekedés a Honvéd utca elején.

Az ügyben valószínűleg Szatmárnémeti városi tanácsa fogja kimondani az utolsó szót.

A tömbháznak szánt területről le is bontották az épületek nagy részét

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: