2013-07-03 17:35:16• hírek • Póti Orsolya

Nem adta le mobiltelefonját, ezért kizárták az érettségiről

Július 3-án a szaknak megfelelő tantárgyból - matematikából, illetve történelemből - vizsgáztak az érettségiző diákok. Egy vizsgázót kizártak az egyik szatmárnémeti érettségiközpontból - tájékoztatott Mariana Brumboiu, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivője.

Ezen a héten kezdték meg a diákok az érettségi írásbeli próbákat. Július elsején román nyelv és irodalomból, kedden anyanyelvből, szerdán pedig a profilnak megfelelő tantárgyból - matematikából, vagy történelemből bizonyíthattak a diákok.

A szerdai felmérés során egy diákot kizártak a érettségiről, ugyanis megszegte a vizsgára vonatkozó szabályt azzal, hogy mobiltelefonját nem adta le a vizsga elején a vizsgáztatóknak. Brumboiutól megtudtuk: az Ion I.C. Bratianu Szakképző Főgimnáziumban vizsgázó diáknak ezzel véget ért az érettségi, és csak ősszel próbálkozhat újra. Neki az eddigi vizsgákat  - szóbeli, írásbeli - is újra le kell tennie, még akkor is, ha azokon átment.

A szerdai vizsgán összesen 2583 diák vett részt, amelyből 1856-an matematikából, 727-en pedig történelemből bizonyítottak.

Július 5-én, pénteken a választott tantárgyakból (biológia, kémia, közgazdaságtan, fizika, filozófia, földrajz, informatika, logika, pszichológia, szociológia) vizsgáznak a diákok, és ezzel be is fejeződik számukra a nagy megmérettetés.

Az eredményeket július 8-án, hétfőn 12 órától függesztik ki, és ugyanazon a napon lehet óvásokat leadni 12.00-16.00 óra között. A végleges eredmények az újraellenőrzések után, július 12-én lesznek kihirdetve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: