2009-10-20 14:11:09• hírek • Szatmar.ro

Rangadóra készül a VSK

Bombaerős Szentgyörgyöt fogad a VSK az elhalasztott szezonkezdeten.

Bár a román női kosárlabda bajnokság, a Nemzeti Liga, már a hétvégén elstartolt, a Szatmárnémeti  VSK csapata a meccset közvetítő TRV3 kérésére szerdára halasztotta a Sepsiszentgyörgy elleni szenzonkezdést. A találkozónak, 18 órai kezdettel, az Ady Endre utcai sportterem ad majd otthont.

A mérkőzés egy igazi rangadó, hisz az előző két szezon ezüstérmese látogat a tavaly újoncként a harmadik helyre befutó VSK otthonában. A szatmáriak azonban nem a legideálisabb körülmények közepette készülnek az összecsapásra: Monica Urse és Claudia Pop sérülés miatt nem játszhatnak. A korábbi közönségkedvenc Graham szerződését felbontották, a helyére érkezett Allison Hardy csak pénteken edzett először együtt új csapatával.

„Nem mi vagyunk az esélyesek, és kisebb bravúr lenne ha győzni tudnánk", mondta Éles Péter menedzser, aki  a székelyek igazolásait is méltatta. Nem hiába, hisz a szentgyörgyieknél egy sor változás történt a nyáron. A kispadra érkezett az amerikai Stacey Nolan, a csapatba pedig honfitársa, Kristen Rasmussen, aki nyolc évet húzott le a WNBA-ben. Új játékos továbbá a jamaicai válogatott Vanessa Gidden, a szatmári Cristina Ciocan valamint Florina Diaconu, aki a tavaly szezonban elnyerte a kosárkirályi címet. A keret tagja továbbá a két Ildikó, az egyaránt válogatott Nagy és Vass.

A bajnoki halasztást kihasználva Éles Péter és Dan Fleseriu edző a hétvégén Kassára utazott, ahol megtekintette a hazai csapatot, amely a Közép-Európa-Kupában a VSK első ellenfele lesz novenber 14.-én. „Gyors kosárlabdát játszanak, de itthon mindenképpen verhetőek, Szlovákiában viszont nehéz lesz", vonta le a következtetést Éles.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: