2014-05-08 10:12:33• hírek • Szatmár.ro

Ételmérgezéssel kerültek kórházba óvodások

Az aranyosmeggyesi óvodások közül nyolcat beutaltak a kórházba - vizsgálják, hogy mitől betegedhettek meg.

Szerdán 19 órakor került a sürgősségire az első óvodás, aki ételmérgezéses tüneteket mutatott. Majd sorra érkeztek az újabb ovisok Aranyosmeggyesről: volt akit a család, volt akit mentőautó hozott be Szatmárnémetibe a sürgősségire - mindannyiuknál ételmérgezést diagnosztizáltak az orvosok.

A gyerekek küzül a legfiatalabb alig 2 éves volt, a legidősebb pedig 6 és fél éves. Összesen 14 gyerkőc került be a sürgősségire, a legutolsót 23.30-kor látták el az orvosok. A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatása szerint a gyerekek közül nyolc enyhe kiszáradásos állapotban volt, emiatt a fertőzőbetegségek osztályára utalták be őket, hatan viszont a rövid orvosi ellátást követően hazamehettek.

A gyerekek nagy valószínűséggel az oktatási intézményben kapott ebédtől betegedtek meg, bár a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság csak a csütörtöki nap folyamán fog komolyabb viszgálatokat végezni az ügyben. A gyerekek az egyik szatmári étteremből rendelt ételből ettek, a menü húsgombócleves és krumplipüré volt.

Néhány hónapon belül ez már a második eset volt Szatmár megyében, amikor gyerekek kaptak ételmérgezést: január 22-én a Szatmárudvari Általános Iskola összesen 46 diákját szállítottak kórházba. Akkor kiderült, a tej-kifli kormányprogram keretében biztosított tej okozta a megbetegedést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: