2015-10-13 17:05:08• hírek • Kocsis Zoltán

Nem a gyalogosok városa – Szatmárnémeti

Ugyan konkrét statisztikai adatokkal erről nem rendelkezünk, megkockáztatjuk a kijelentést: Szatmárnémetiben kivételesen veszélyes gyalogosan közlekedni. Bizonyítja ezt az a rengeteg gázolás, amiről a rendőrség beszámol és bizonyítja ezt az a szinte megdöbbentő tény, hogy hétfőn tíz óra leforgása alatt három gyalogost ütöttek el a vársoban. Ráadásul mindhármat gyalogosátjárókon!

Az első eset hajnali 06.20-kor történt a Batizi úton, ahol az 58 éves nagykárolyi illetőségű K. Aurél Volkswagen típusú személygépkocsijával elgázolt egy 48 éves szatmárnémeti nőt, aki szerencsére könnyebb sérülésekkel úszta meg az esetet.

Nem volt ilyen szerencsés az 55 éves S. Voicu, akit egy órával később a 62 éves G. Vasile ütött el egy BMC típusú autóbusszal a Károlyi úton, az Arinului utca kereszteződésének közelében. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A gázolások sorozata délután 16.16-kor ért véget a 17-es lakónegyedben, az Independentei utca és a Ion Vidu utca kereszteződésében. Itt az 59 éves O. Vasile szintén egy Volkswagen típusú személygépkocsival gázolt el egy 44 éves nőt, aki szintén csak kisebb sérüléseket szenvedett.

Megismételjük: a rendőrség tájékoztatása szerint valamennyi gyalogos szabályosan, a gyalogosátjárón közlekedve szenvedte el a balesetet!

Az autósok felelősségét és hibáját nem vitatva bizony nem szabad megfeledkeznünk a gyalogosok szerepéről sem. Gyakran figyelmetlenül, felelőtlenül lépnek le az úttestre, mintha nem a saját egészségükről lenne szó. Vigyázzunk tehát egymás és saját testi épségünkre, közlekedjünk figyelmesebben!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: