2012-04-18 23:09:01• hírek • Kocsis Zoltán

Megroggyant az armada, a Barcelona is kikapott

Egy nappal azt követően, hogy a Real Madrid Münchenben 2-1-es vereséget szenvedett a Bayern ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén, a Barcelona Londonban 1-0 arányban maradt alul a Chelsea vendégeként. A hazaiak mindössze egyszer lőttek kapura, ezzel szemben a katalánok csak a kapufát találták el kétszer.

Gyakorlatilag Barcelona-ziccerrel kezdődött a találkozó, a 9. percben ugyanis Andres Iniesta ugratta ki mesterien Alexis Sanchezt, aki átemelte a labdát a kivetőtő Petr Cech kapuson - a laszti viszont a felső lécre esett. Egy perccel később egy hosszú bedobás után a vendégek kapuja előtt alakult ki kavarodás, de John Terryt blokkolták. Hét perccel később hasonló volt a forgatókönyv: Iniesta lövését Cech védte, Cesc Fabregas kedvező pozícióban luftolt, majd alig egy perc múlva kavarodás alakult a másik kapu előtt.

A Chelsea támadásban mindössze ennyit tudott felmutatni, minden erejét felemésztette a védekezés. A Barcelona pedig, amint azt az elmúlt négy évben megszokhattuk, csak jött és jött. Előbb Fabregas meglepő lövését védte Cech, majd Lionel Messi fejesét fogta a cseh kapus, amikor pedig már ő is verve volt, akkor Ashley Cole mentett a gólvonal elől Fabregas lövése nyomán. Amikor már mindenki a szünetet jelző sípszót várta, Messi elveszítette a labdát az angol térfélen, Frank Lampard ötven méteres passzal megfuttatta Ramirest, aki remekül tálalt az addig is jól játszó Didier Drogba elé, az elefántcsontparti csatár pedig csapata első kapura lövéséből megszerezte a vezetést.

Puyol és Drogba harcát ezúttal utóbbi nyerte fotó: uefa.de

A második félidő úgy kezdődött, mint az első: előbb Adriano lőtt szép cselek után kapura, de Cech védett, majd Sanchez hagyott ki egy újabb ziccert Fabregas fantasztikus emelése után. A végig szakadó esőben a Chelsea teljesen átadta a területet a vendégeknek, akik hiába birtokolták a labdát és hiába játszottak hatalmas fölényben, csak ritkán tudták áttörni az angol falat. Amikor igen, akkor pedig ott volt a cseh fal, mint amikor Cech bravúrral védte Carles Puyol fejesét.

Nem tudni, hogy a szerda 18 szerencsétlen nap lenne Katalóniában, ám az biztos: ezen az este semmi nem jött össze a Barcelonának. Erről akkor győződhettünk meg végérvényesen, amikor az utolsó pillanatokban Sergio Busquets pazar csavarása után ismét a kapufán csattant a labda!

Hatalmasat küzdött a Chelsea, amely védekezésben meg tudta oldani azt, ami kevés csapatnak jön össze: a Barcelona ászai, elsősorban Messi, soha nem maradt egy-az-egyben védőjével. Hogy ezt egy hét múlva a Nou Campban is összejön-e, az a jövő zenéje.

Addig is szombaton jön a Barcelona - Real Madrid ütközet!

Bajnokok Ligája, elődöntő, első meccs:
Chelsea
- Barcelona 1-0
gól: Drogba (45.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: