2012-04-26 00:08:58• hírek • Kocsis Zoltán

Nem Ronaldo, nem Kaká, hanem Neuer és Schweinsteiger – döntős a Bayern!

Luis Gustavo és a Bayern vette a Sami Khedira és a Real Madrid jelentette akadályt fotó: fcbayern.telekom.de
Luis Gustavo és a Bayern vette a Sami Khedira és a Real Madrid jelentette akadályt fotó: fcbayern.telekom.de

A Bajnokok Ligája két évtizedes történelmében először fordulhat elő május 19-én, hogy egy csapat hazai pályán lépjen pályára a sorozat döntőjében. Ez a történelmi lehetőség a Bayern Münchennek adatik meg, amely drámai körülmények közepette, ám abszolút megérdemelten búcsúztatta el a Real Madridot. Ezzel a világ két legjobbnak tartott, vagy legalábbis leginkább mediatizált csapata, a Barcelona és a Real Madrid csak tévéből nézheti a finálét.

A Bayern Mario Gomez utolsó pillanatokban szerzett góljának köszönhetően 2-1-es előnnyel érkezett Madridba, a bajorok fórja azonban villámgyorsan elfogyott. Sami Khedira nagy helyzete után a hatodik percben a becsúszó David Alaba kezéhez ért a labda, Kassai Viktor pedig befújta a tizenegyest. Ronaldo pedig berúgta. Miközben Arjen Robben a kapu torkából az égbe lőtte a gyors egyenlítés lehetőségét, majd Iker Casillas védte Gomez lövését, a 14. percben megpecsételődni látszott a németek helyzete. Philipp Lahm és Jerome Boateng nem figyeltek Cristiao Ronaldóra. Nem úgy Mesüt Özil, aki pazarul szolgálta ki a kollégát, a portugál pedig a rövid alsóba gurított.

A mennyben érezhették ekkor magukat a spanyol szurkolók és játékosok, talán már az is felmerült bennük, hogy kitömik a Bayernt. Nem így történt. A 26. percben Toni Kroos beadása után Pepe lerántotta Gomezt - újabb büntető, újabb biztos lábú értékesítő Robben személyében. 2-1-re és hosszabbításra állt ekkor a meccs. Talán senki sem gondolta ekkor, hogy ez volt az utolsó gól a meccsen.

Négy perccel később Karim Benzema csavarása alig kerülte el a német kaput, a másik oldalon Casillas védte lábbal Gomez lövését, majd valamivel később Robbben szabadrúgása után mutatott újabb komoly védést a spanyol kapus.

Gólszerzők egymás között fotó: fcbayern.telekom.de

A pazar első félidőt egy küzdelmesebb, de kevésbé látványos második követte. Némi meglepetésre a Bayern nem hogy nem játszott alárendelt szerepet, hanem jóval aktívabb volt. A bajorok frissebbeknek és motiváltabbaknak tűntek, látszott, hogy a harc közelebb áll hozzájuk, mint a Realhoz. Azért játék is volt, nem is akármilyen. Gomez rögtön egy veszélyes fejessel jelentkezett, a másik kapu előtt pedig Benzema dolgoztatta meg Neuert. Gomez a 86. percben mindent eldönthetett volna, ha Robben pazar átadása után nem cselez, hanem inkább közelről kapura lő.

Nem döntött SuperMario és nem döntött az átküzdött hosszabbítás sem. Sok mindent elmond a meccsről, hogy Frank Ribery úgy kihajtotta magát, hogy fáradtság miatt cserét kért, míg a végére Ronaldónak és Boatengnek léptényi ereje sem volt.

Nem úgy Alabának, aki magabiztosan értékesítette az első tizenegyest. Ronaldo, aki a 2008-as döntőben is hibázott, lövését viszont Neuer kivédte, ugyanúgy, mint egy körrel később a Kakáét - miközben Gomez nem hibázott. Kettő volt ekkor a németek előnye, ám most Casillas pillanatai következtek: előbb Kroos, majd Lahm eszén is túljárt, miközben Xabi Alonso nem hibázott. Sergio Ramos viszont egyenlítés helyett az égbe bombázott, így Bastian Schweinsteiger lábaira maradt a döntés.

Neuer, akárcsak 2008-ban a Porto ellen, két tizenegyest is kivédett fotó: fcbayern.telekom.de

A Bayern korábban soha nem bukott el büntetőpárbajt az európai kupákban és ez a sorozata most sem szakadt meg. Május 19-én tehát saját stadionjában fogadhatja a Barcelonát kiverő Chelsea-t. A sors fintora, hogy míg az angolok részéről John Terry, Ramires és Raul Meireles eltiltás miatt nem lehet ott a fináléban, addig a müncheniek közül Luis Gustavo, David Alaba és Holger Badstuber sem léphet pályára ugyanezen okok miatt. Első ránézésre a Bayern áll rosszabbul....

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó (összesített eredmény):
Real Madrid - Bayern München 2-1
(3-3, tizenegyesekkel 3-4)
gólok: Ronaldo (6., 11-es, 14.) illetve Robben (27.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: