2013-03-08 18:50:19• hírek • Szatmar.ro

Nem Gyulafehérvárról érkezik az Europa az Olimpiához

Ingyen tekinthetik meg a Szatmárnémeti Olimpia tavaszi nyitómeccsét szombat délután a csapat szurkolói. A sárga-kékek a gyulafehérváriból kisjenőivé lett Europát fogadják és reményeik szerint megteszik az első lépést a Vajdahunyaddal szembeni hátrány lefaragása felé.

A téli felkészülési időszakban az Olimpia két edzőtáborban, Aknasugatagon és Nagyszalontán készült a tavaszi rajtra. Erősítést jelent továbbá, hogy fél év után visszatért a csapathoz Florin Muresan, rajta kívül a keretbe néhány fiatal került még fel.

Csík Tibor vezetőedző bizakodva néz a tavaszi szezonra: „A Vajdahunyad is hibázhat, ráadásul az egymás elleni meccset Szatmárnémetiben vívjuk", mondta. Az Olimpia célja ugyanis nem változott: meg szeretné nyerni a bajnokságot. Ehhez azonban le kellene dolgoznia tíz pontos hátrányát a Vajdahunyaddal szemben.

Ami az ellenfelet illeti, sokáig kétséges volt, hogy az Europa egyáltalán folytatja e szereplését a bajnokságban. Végül a csapat Gyulafehérvárról az Arad megyei Kisjenőre költözött, az ottani önkormányzat támogatásával pedig végül vállalni tudta a szereplést. Nem volt ilyen szerencsés azonban a Petrozsény csapata: a néhány évvel ezelőtt még az élvonalban szereplő Zsil-völgyiek visszaléptek - ellenfeleik 3-0-ás különbséggel kapják meg az elmaradt meccsek pontjait.

A szombat délután 15.00 órakor kezdődő meccset minden szurkoló ingyen tekintheti meg.

Az Olimpia kerete: Bogdan Miron, Marius Şuta, Florin Görbe - kapusok; Cosmin Iuhas, Flaviu Moş, Adrian Sabău, Claudiu Silaghi, Florin Mureşan, Andrei Glodean, Lucian Homorozan, Petre Dragoş, Ionuţ Dănilă, Cristian Molnar, Villand Róbert, Adrian Micaş, Petre Hanus, Adrian Marinaş, Daniel Feier, Dan Gavrilescu, Gabriel Roatiş, Botos Sándor, Kinczel János, Bogdan Roghină, Nicolae Curtean, Ciprian Prodan - mezőnyjátékosok.

III. Liga, 14. forduló, pénteki eredmények:
Aranyosgyéresi Seso-Dési Unirea 0-0,
Kolozsvári Sănătatea-Pankotai Şoimii 1-1
Zilahi FC-Máramarosszigeti CS Plimob 7-1
Petrozsényi Jiul-Vajdahunyadi FC 0-3
Borossebesi Naţional-Tordai FCM 5-0
Szombat: Szatmárnémeti Olimpia-Gyulafehérvári Europa
A Fugyivásárhely áll.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: