2014-11-25 17:37:24• hírek • Kocsis Zoltán

Nem Ebola, malária

Minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, nem ebolás az a szatmárnémeti férfi, akit csütörtök este Ebola-fertőzés gyanújával láttak el a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi, majd fertőző betegségek osztályán. Az Afrikából hazatért férfi ugyanis maláriás.

Mindezt a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság jelentette be kedden. Ennek megfelelően I. Rust át is szállították a bukaresti Victor Babes Kórházba.

Amint arról mi is beszámoltunk, I. Rus csütörtök este került a sürgősségire és rosszullétre panaszkodott. Amikor kiderült, hogy nemrég került haza a Közép-Afrikai Köztársaságból, ahol egyébként a francia idegenlégió tagjaként állomásozott, azonnal Ebola-és maláriatesztnek vetették alá. Azóta a fertőző betegségek kórházában tartották megfigyelés alatt.

A malária (régies nevén: váltóláz) az Anopheles szúnyog nőstényei által terjesztett kórokozók által kiváltott betegség. A világon több helyen népbetegségnek számít, főleg trópusi vidékeken fordul elő. Évente kb. 350-500 millió a megbetegedések száma és több, mint egy millió emberéletet követel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: