2020-07-30 16:22:17• hírek • Agerpres

Nelu Tătaru: Két nehéz hétnek nézünk elébe

Fotó: gov.ro
Fotó: gov.ro

A következő két hétben 'fokozatosan nőni fog' a koronavírus-fertőzöttek száma, a kormány és az egészségügyi minisztérium pedig a járvány által leginkább sújtott vidékek kórházainak, illetve az ezekkel szomszédos megyék egészségügyi intézményeinek a felkészítésén munkálkodik - jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter csütörtökön.

A tárcavezető szerint jelenleg azok körében dúl a betegség, akik a járványintézkedésekben bekövetkezett joghézag majdnem három hete alatt elutasították a kórházi beutalást, vagy kérték, hogy hazamehessenek a kórházból, és ezek száma megközelíti a 4000-et.


'Nehéz két hétnek nézünk elébe, amikor az esetek száma fokozatosan nőni fog. Az egészségügyi rendszer, a minisztérium, a kormány nem tehet mást, mint megpróbálja hozzáigazítani az egészségügyi intézmények, az intenzív osztályok kapacitását, a felszerelést a napi esetszámokhoz' - jelentette ki Tătaru Nagyszebenben. A miniszter rámutatott, hogy a leginkább sújtott megyék szomszédságában levő megyék kórházait is felkészítik, hogy átvegyék a pácienseket.


Amennyiben az óvintézkedéseket betartja a lakosság - mind a lakhelyen, mind az üdülőhelyeken -, két-három hét múlva csökkenhet az esetek száma, mondta a miniszter, aki szerint azonban ellenkező esetben további fokozatos növekedés várható, amihez az egészségügyi rendszer megpróbál majd alkalmazkodni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: