2020-05-19 08:30:35• hírek • Agerpres

Nelu Tătaru: Csütörtöktől kezdődően mutatkozik majd meg a három hétvégi nap hatása

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Csütörtöktől kezdődően derül ki, hogy milyen hatása lesz a szükségállapotot követő háromnapnyi lazításnak - véli az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătaru azt mondta, a szükségállapot megszűntét követő "két-három nap, az emberek örültek a szabadságnak, egyesek túlzottan is". "Ennek a három napnak a hatása csütörtöktől kezdődően mutatkozik majd meg. (...) Remélem, óvatosan örültünk - bár láthattuk, hogy voltak helyek, ahol nem volt annyira óvatos ez az öröm -, és ha nő is az esetek száma csütörtöktől, ez a növekedés csekély lesz" - fogalmazott a miniszter a Digi 24 televízió műsorában.

Megkérdezték tőle azt is, hogy lakhelyi elkülönítésbe kell-e vonulniuk az ezekben a napokban külföldről hazatérő román állampolgároknak. "Mindenkinek, aki külföldről érkezik, otthoni elkülönítésbe kell vonulnia. Intézményesített karanténba csak azokat helyezik, akik nem akarnak a családjukkal maradni, vagy megszegik az otthoni karantén szabályait, ez esetben azonban nekik kell állniuk a költségeket" - nyomatékosította Nelu Tătaru.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: