2016-05-09 18:03:13• hírek • Választási hirdetés

Jobban, többet Szatmárért - Rombolás helyett építkezés!

Kereskényi Gábor RMDSZ-es polgármesterjelölt városfejlesztési programjának 1. fejezete a Rombolás helyett építkezés! címet viseli. Az alábbiakban ezt a fejezetet mutatjuk be a szatmári olvasóknak.

Infrastruktúra és városfejlesztés

A káosznak legyen vége, kezdődjön el ismét az építkezés időszaka! Átgondolt fejlesztésekkel visszaadjuk a város polgári arculatát, európai uniós alapokból felújítjuk a tör­ténelmi városközpontot, rendezzük az emblematikus épü­letek helyzetét. Megoldást hozunk a harmadik híd és a kör­gyűrű építésére, a beruházások európai finanszírozására koncentrálunk.

A JELENLEGI HELYZET

Szatmáron az elmúlt időszakban csak annyi épült, amennyit az előző városvezetés megpályázott és előkészített. Még a ter­vek is hiányoznak. A metropolisz-övezet csak papíron létezik. Ezen felül a városban a rendetlenség uralkodik, a közterüle­tek állapota siralmas, a városnak nincs gazdája!

KONKRÉT LÉPÉSEK
1.1 Tudatos városfejlesztés:
véget fogunk vetni az elmúlt időszak kaotikus városfejlesztési szokásainak, átgondolt és megalapozott irányt fogunk adni a fejlesztéseknek! Mindennek az alapja az Általános Városrendezési Terv, amely­nek keretében külön figyelmet szentelünk a Tisztviselőtelep, a Szigetlanka és a Németi városrész polgári jellegének megőrzésére, továbbá a Pirosberek-Nagyberek helyzetének rendezésére.

1.2 Megújuló városközpont: európai uniós forrásokból finanszírozva újjávarázsoljuk a régi központot: felújítjuk az épületek homlokzatát, a Tűzoltótorony körülötti teret, a központi parkot. Ízléses térburkoló elemekkel és világítótestekkel adjuk vissza a XX. század eleji épületek, közterek régi pompáját, hogy a városközpont ismét igazi turistacsalogató látványosság legyen.

1.3 Emblematikus épületeink: visszavásároljuk és felújítjuk a Pannónia Hotelt, rendezni fogjuk a Horea utcai ingatlan és több lepusztult épület helyzetét, ezeknek jogi és finanszírozási kérdéseit fogjuk első lépésben megvizsgálni. Megoldásokat keresünk és jelentős pénzügyi forrásokat különí­tünk el erre a célra.

1.4 Új Központ: egy modern városképbe már nem fér bele a köz­pont kommunista arculata, az elhanyagolt állapotán sürgősen javítani kell. Elismert építészeket vonunk be az Új Központ arculatának tervezésébe.

1.5 Kiemelt beruházások: első lépésben meghatározzuk a jövőbeni fejlesztési irányokat, majd szakértői csapatunkkal kiaknázzuk az európai uniós finanszírozási lehetőségeket a város számára szükséges beruházásokhoz. Köztük a legfontosabb kell legyen: a harmadik híd és a várost elkerülő körgyűrű. Pályázunk sportcsarnokra, városi uszodára és a jelenlegi in­tézmények fejlesztésére koncentrálunk. Európai uniós forrá­sokból építjük Szatmárt!  

1.6 Minőségbiztosítás az útjavítási, építkezési munkálatokban: a nagyvárosok mintájára bevezetjük az építkezések minőségbiztosítását, a közművesítési munkálatokat össze­hangoljuk. 2016 júniusától modern technológiával javítjuk fel a járdákat, szintbe hozzuk a csatornafedeleket, az újonnan kialakított és feljavított utcák pedig már földalatti kábelcsatornákkal lesznek kialakítva, folyamatosan tüntetjük el a ká­beleket az oszlopokról.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: