2019-01-06 09:04:43• hírek • Szatmár.ro

Nekivág a Dakarnak Gyenes Emánuel

A szatmáriak számára megszokott dolog, hogy január elején a Dakar-ralin résztvevő Gyenes Emánuelnek, az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének szurkolunk. Most viszont kis időre veszélybe került Mani indulása, ugyanis a felkészülés során balesetet szenvedett, amiben megsérült a válla és a felkarja. Meg is műtötték, a gyógyulásra és rehabilitációra viszont nagyon kevés idő maradt.

Mani elutazott Limába, a rajt helyszínére, át is vette a motort, majd következett az izgalmas rész, hogy kiderüljön: sérülése mennyiben akadályozza a motorozásban.


„Úgy izgultam, mint aki először ül motorra életében. Mentem ötven kilométert a tengerparton, kerestem dűnéket is, hogy lássam, megy-e a motorozás. A karom még fáj, de tudok motorozni. Viszont vigyáznom kell a tempóval, nagyon kell figyelnem az útra is, mert egy hirtelen elém kerülő akadálynál nem tudom megemelni a jármű elejét” – mondta a Facebookra feltöltött videóban a szatmári motoros, aki január 5-én a versenyen való indulás mellett döntött.
 

Gyenes Emánuel ez alkalommal is a Maraton kategóriában indul, amelyet már kétszer megnyert. Ez azt jelenti, hogy fontos alkatrészeket nem cserélhet a motorkerékpáron a verseny ideje alatt. Fontos tudni azt is, hogy idén szervizcsapat nélkül utazott el Peruba, tehát a futamokat követően ő maga fogja javítani, rendbehozni a járgányt – szerencsére ebben is van tapasztalata.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: