2017-05-03 16:40:31• hírek • Szatmár.ro

Nekikezdenek tizenegy lakótelepi parkoló építésének

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Kereskényi Gábor polgármester szerdán írt alá 11, tömbházak által határolt belső udvarban építendő parkoló tevezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést.

Több mint két évvel ezelőtt történt a Coica-féle nagy garázsbontás. A 17-es lakónegyedben, a Carpati I, és II.-es negyedben ekkor több száz illegálisan felépített – vagy éppen tákolt, improvizált – garázst bontottak le, azzal az ígérettel, hogy ezek helyén kivilágított, modern, bérelhető parkolókat hoznak létre. Az ígéret azonban túlnyomó részben ígéret maradt, a lebontott garázsok helyén sokáig csak a törmelék volt az úr. Parkolóhelyből kevesebb lett, mint amennyi volt akkor, amikor még álltak a garázsok.

Szerdán, május 3-án Kereskényi Gábor polgármester tizenegy parkoló tervezésről és kivitelezésről szóló szerződést írt alá. Ezek a Carpati I, a Carpati II. és a 17-es lakónegyedekben épülnek, és a dokumentumok szerint hat hónap alatt kell befejeznie a munkát a kivitelezőnek. A szerződés szerint két hónap jut a tervezésre ezt követően pedig négy hónap az építésre.

„A közbeszerzési eljárást szatmári cégek nyerték el. Az Alfarom, a Samcif és a Constructii Drumuri konzorciumba tömörülve nyerte el a munkát. Tekintettel arra, hogy ők dolgoznak az útkorszerűsítési munkálatokban is, találkozóra hívtam a konzorcium képviselőjét és kértem, hogy úgy osszák erőforrásaikat, hogy a parkolók időre elkészüljenek” – nyilatkozta a Szatmár.ro-nak a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: