2018-08-01 20:40:48• hírek • mti/Kocsis Zoltán

A Vidinek elég volt az egy gól, a CFR-nek nem

Némi meglepetésre a Vidi 1-0-ra legyőzte a bolgár Ludogorec csapatát a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján, így továbbjutott. A CFR ezzel szemben hiába vezetett, csak 1-1-re futotta erejéből Malmőben, így kiesett.

 

A magyar bajnokcsapat múlt szerdán - köszönhetően stabil védekezésének - gól nélküli döntetlent játszott a párharc első meccsén Razgradban. A Vidi Felcsúton is a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt, ennek megfelelően az első negyedórában a Ludogorec sokkal többet birtokolta a labdát. A fehérváriak elsősorban Kovács István jóvoltából vezettek ígéretes kontratámadásokat, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben. A folytatás kiegyenlítettebb játékot hozott. A magyar esélyek a 40. percben jelentősen megnőttek, mert Vura második sárga lapja után a bolgárok megfogyatkoztak.

 

A Vidi megérezte a nagy lehetőséget és azonnal nagy nyomást helyezett ellenfelére, melynek köszönhetően óriási gólhelyzeteket alakított ki a Ludogorec kapuja előtt: előbb Nego közeli lövését védte Renán, majd a szöglet utáni Stopira fejest védte a brazil hálóőr. Az újabb sarokrúgásnál azonban már ő is tehetetlen volt: Anel Hadzic néhány lépésről fejelte a labdát a bolgár kapuba.
    

Fordulást követően előnye birtokában sem változtatott játékán a Vidi. Továbbra is a stabil védekezést tartották szem előtt a fehérváriak, miközben egyre többször jutottak el a vendégkapuig. A Ludogorec inkább távoli lövésekkel próbálkozott, de nem sok sikerrel. A mérkőzés hajrájára fordulva eldönthette volna a továbbjutást Huszti Szabolcs, de közeli perdítését Renán óriási bravúrral kipiszkálta a léc alól. Pár perc múlva a bolgárok jártak közel az egyenlítéshez és ezzel a továbbjutáshoz, amikor Joao Paulo a keresztlécre tekert egy szabadrúgást. A Ludogorec a meccs végén nagy nyomást gyakorolt a fehérvári kapura, viszont a hazai védelem állta a sarat. Sőt, a 93. percben Loic Nego egyedül vezette a labdát a kapusra, de kihagyta a ziccert. Ez is belefért, mert a bolgárok nem tudtak gólt szerezni, így a magyar bajnok nyert és továbbjutott.

  

A mostani párharc megnyerése azért volt rendkívül fontos, mert a székesfehérváriak így már biztosan valamelyik kupasorozat főtáblájáért léphetnek majd pályára, ugyanis ha a következő, harmadik körben alulmaradnának a svéd Malmővel szemben, akkor az Európa Liga utolsó, negyedik körébe kerülnének át.

 

Az egy héttel ezelőtti első meccshez képest a legnagyobb változás a CFR-nél a kispadon történt, ahol Edward Iordanescu (három mérkőzés után mennie kellett) helyét Antonio Conceicao vette át. A kolozsváriak támadóbban is léptek fel, mint odahaza – igaz, nem is nagyon volt más választásuk a hazai 1-0-ás vereség után. George Tucudean már az első percekben megdolgoztatta Johan Dahlin kapust (igaz, előtte Carlos Starndberg maradt le centikkel a gólpasszról), majd a 36. percben a vasutasok meg is szerezték a vezetést: Demjan Djokovic zseniálisan ollózott Dahlin kapujába. Az első félidő vége parázsra sikeredett, előbb Markus Rosenberg találta el a vendégek kapufáját, majd Tucudean hagyta ki a ziccert.

 

A második félidő gyakorlatilag Arnor Traustason egyenlítő találatával kezdődött (55.), ezt követően pedig a CFR már nem igazán tudott veszélyes lenni. A kolozsváriak sorsa akkor pecsételődött meg végleg, amikor Emmanuel Culio a 77. percben megkapta második sárgáját. A CFR ráadásul kilenc emberrel fejezte be a találkozót, miután a csereként beállt Giuseppe de Luca is megsérült. Mindezt az után, hogy Ciprian Deacot már a szünet előtt le kellett cserélni…

 

A CFR az Európa Ligában folytatja európai szereplését, ahol a bosnyák Zrinskij és a máltai Valletta párharc győztesével csaphat össze. Az első meccsen Mostarban 1-1-re végzett a két csapat, így a máltaiak várhatják bizakodóbban a hazai visszavágót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: