2009-12-21 11:43:28• hírek • Szatmár.ro

Nehezen jön a pénz

A kormány még nem folyósította a nem gázzal fűtők számára kiutalandó fűtéspótlékot, így több mint 31 ezer szatmári vár még mindig a támogatásra.

Mostanáig összesen 31 500 igénylő nem kapta meg az idei télre odaítélt fűtéstámogatást, ugyanis a kormány eddig még nem utalta ki a Szociális Gondozói Ügynökség számára az erre szánt összeget. Azok az igénylők vannak most gondban, akik nem gázzal fűtenek, nagy részük vidéki lakos. Ez az összeg körülbelül 1,38 millió lejt tesz ki. Az elmúlt években egy összegben kapták meg a fűtéstámogatást novemberben azok akik nem gázzal fűtenek. Egyelőre, nem tudni, hogy a kormány mikor utalja ki az erre szánt pénzalapot.

A gázzal fűtők esetében már összesítették a támogatásra jogosultak listáját és továbbították az E-On gázszolgáltatónak. A fűtéspótlék novembertől márciusig jár. Minden jogosult a jövedelmének megfelelő támogatásban részesül, a különbözetet mindenkinek magának kell állnia.

Idén körülbelül 37 ezer fával és további 7 ezer gázzal fűtő család kap fűtéstámogatást. Ezekben a családokban az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 425 lejt. Az igénylők száma szinte meg is duplázódhat a támogatásra jogosultak jövedelemhatárának 615 lejre emelése miatt. Az elmúlt évben 15,5 ezer család kapott fűtéstámogatást gázra, több mint 53 ezer pedig fára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: