2017-04-03 16:56:50• hírek • Szatmár.ro

Nehezen, de elfogadták Szatmár megye idei költségvetését

A PSD-frakció akadékoskodott, úgyhogy fél óra késéssel kezdődött meg a megye költségvetését is tárgyaló rendkívüli tanácsülés.

Rendkívüli tanácsülést hívott össze hétfőn 15 órára a Szatmár Megyei Tanács. Fontos ülés volt ez, amelyen a megye költségvetését is elfogadták, ám nem indultak jól a dolgok. A PSD-frakció tagjai 15 percet késtek, majd azonnal újabb 10 percnyi szünetet kértek. Vannak, akik szerint néhány dolgot szerettek volna még tisztázni a költségvetés kapcsán, mások szerint ki akarták használni a helyzetet, hogy szükség van rájuk és meg akarták szerezni az üresen maradt alelnöki széket. Akárhogy is legyen, végül egyöntetűen megszavazták a megye költségvetését. 

A megye 343 millió lejből gazdálkodik, ebből 160 millió lej megy fejlesztésekre. Amikor az alárendelt intézmények leadták költésgvetés-tervezetület, 24 millió lejes többletköltéség mutatkozott, ezt kellett addig csűrni-csavarni, amíg sikerült beleférni a rendelkezésre álló keretbe.

A Szatmár Megyei Kórház például 6 millió lejt kapott fenntartási költségekre és 5 millió lejt fejlesztésre. Szó van a kórház saját konyhájának a kialakításáról és az intenzív osztály felújításáról is. A tüdőkórház 2,3 millió lejből gazdálkodhat, amiből 700 ezer lejt költhet fejlesztésekre. Az Avasfelsőfalui Kórház 2 millió lejt kapott, aminek a felét modernizálásra kell költeni. A repülőtér a rendelkezésére álló 5,3 millió lejből 2,6 millió költ majd fejlesztésekre - több olyan elavult eszközt is újra cserélnek, amire a mindennapi működéshez szüksége van. A megyei tanácsnál abban bíznak, hogy a reptér forgalmát új járatokkal jelentősen tudják növelni.

A megyei tanács a Sport-Ifjúság-Kultúra részre 2,4 millió lejt különített el, úgy, hogy közben több kulturális intézményt is támogat. A Szatmár Megyei Múzeum 5 millió lejből, a Szatmár Megyei Könyvtár 3 millióból, a Népművészeti Iskola 1,2 millióból gazdálkodhat. A Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató központ költségvetése 2 millió lej, amiből 1 millió rendezvényekre megy el - több mint 80 eseményt terveztek be az idei évre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: