2009-12-21 17:26:08• hírek • Gozner Gertrud

Értékeink védelmére int a rendőrség

A cégek az ünnepek alkalmával fokozottabban kötelesek védeni a saját és ügyfeleik értékeit - figyelmeztet közleményében a Szatmár Megyei Rendőrség.

A téli ünnepek közeledtével nagymértékben megnő a gazdasági és banki pénzügyletek száma, ennek kapcsán a megyei rendőrség kampányt indított, amelyben a cégek és vállalkozások értékekeinek fokozottabb védelmére hívják fel a figyelmet. Így szeretnék elejét venni, hogy a pénzügyletekkel, valamint a pénzek tárolásával és szállításával foglalkozó intézmények és cégek bűncselekmények áldozataivá váljanak.

A közleményben felhívják a lakosság és kereskedelmi egységek vezetőinek figyelmét, hogy ebben a periódusban különösen figyeljenek, amikor pénzügyleteket bonyolítanak le. Amennyiben észreveszik, hogy ismeretlen személyek követik, vagy leszólítják őket különféle ürügyekkel, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívón keresztül.

A kereskedelmi egységek vezetői a törvény szerint kötelesek betörésgátló riasztó-rendszereket felszerelni, ennek híján őrt kell alkalmazniuk vagy szerződést kell kötniük egy biztonsági céggel. Az értékeket kizárólag speciálisan kialakított autókban lehet szállítani, szakképzett kísérő személyzet közreműködésével, akik fegyverviselési engedéllyel is rendelkeznek.



Figyeljünk oda ha nagyobb összeggel indulunk vásárolni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: