2018-01-05 13:36:17• hírek • Szatmár.ro

Nehéz választás elé állították Gyenes Emánuelt

Nem ment zökkenőmentesen a Dakar-motor utolsó átvizsgálása.

Csütörtökön tette meg Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője az utolsó lépést az idei Dakaron való indulás tekintetében. A start helyszínén, a perui fővárosban iratkozott be a versenyre, ahol egy utolsó gépátvizsgálás is történt. A motor átvizsgálása azonban nem volt zökkenőmentes. Le Havre-ben, a francia kikötővárosban tették hetekkel ezelőtt a versenygépet hajóra, az azt megelőző ellenőrzésen a Dakar-szervezők mindent rendben találtak. Ám Limában az újabb vizsgálatnál arra jutottak, hogy túl profi a motor felfüggesztése ahhoz, hogy Mani a Maraton-kategóriában indulhasson. 
 

Idén ugyanis az volt a terv, hogy a szatmári motoros a Maraton-kategóriában indul, ahol a verseny ideje alatt komoly alkatrész-cserére nincs lehetőség. Ebben a kategóriában Gyenes már kétszer - 2011-ben és 2015-ben - is győzelmet aratott.
 

"Választás elé állítottak a szervezők: vagy felszereljük a gyári felfüggesztést és indulok Maratonban, vagy maradunk a profibb teleszkópokkal és a Szuperprodukció-kategóriában indulok. Gyorsan kellett mérlegelni és dönteni, hogy vagy a Maraton-kategóriára koncentrálva összetettben kevésbé jó eredményt érek el, vagy az összetettre koncentrálok. Utóbbi mellett döntöttem" - mondta a Szatmár.ro-nak nyilatkozó Mani.
 

A verseny január 6-án Limából indul, a programban 200 kilométernyi összekötő szakasz és csupán 30 kilométernyi mért szakasz szerepel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: