2013-12-16 17:07:22• hírek • Szatmár.ro

Nehéz sorsú családok számára teszi gondtalanabbá az ünnepvárást a Szatmár.ro

A Szatmári Egyházmegyei Caritas segítségével választottuk ki a harminc családot, akiknek egy-egy tartós élelmiszereket tartalmazó csomaggal igyekszünk gondtalanabbá tenni a szeretet ünnepét. Hétfőn tizenkét családot kerestünk fel és adtuk át nekik a Barta Ati kft. segítségével összeállított csomagokat.

A néhány családban a fehőtlen ünnepvárás időszaka az advent, máshol a karácsony előtti nagy bevásárlást ugyan megtartják, de azért figyelnek az árakra, s nem kerül minden az asztalra amit a gyermekek szeme-szája megkíván. De sajnos sok olyan család is van, ahol az is gondot jelent, hogy az ünnepi asztalra étel kerüljön.

A Szatmár.ro hírportál ezeknek a családoknak a segítségére siet: harminc hátrányos helyzetű családot látogatunk meg a szeretet ünnepe közeledtével, egy-egy élelmiszercsomaggal segítve őket, hogy az ünnep kicsit szebb, gondtalanabb legyen számukra.

A családokat a Szatmári Egyházmegyei Caritas szervezet segítségével választottuk ki. Az egyik legnagyobb szatmári civil szervezet látókörében több száz nehéz sorsú család szerepel, akiket folyamatosan támogatnak lehetőségeikhez mérten. A karácsonyi élelmiszercsomagok összeállításában a Barta Ati kft. volt a segítségünkre, a cég már az első megkeresésünkre is pozitívan állt hozzá akciónkhoz.

A hétfői nap során Nevezi László, a Caritas munkatársának a segítségével, egy tucat családot kerestünk fel és tizenkét csomagot adtunk át. A megajándékozottak között volt fogyatékos gyermeket nevelő, sokgyermekes, nehéz körülmények között élő család, vagy olyan idős emberek, akik nehéz körülmények között, betegségekkel küszködve élik mindennapjaikat.

Mindenik helyszínen meglepetten, de nagy szeretettel fogadták a Szatmár.ro küldöttségét, volt olyan is, aki könnyes szemmel köszönte meg a segítséget, amit a tartós élelmiszerek jelentenek.

A Szatmár.ro célja a segítés mellett felhívni a figyelmet a nehéz körülmények között élőkre, s arra hogy amennyiben tehetjük, próbáljuk meg szebbé tenni a környezetünkben élők számára a közelgő ünnepet.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: