2012-06-15 14:53:02• hírek • Szatmár.ro

Nehéz napok a Kárpátokban

Mani a Szebenben megtartott prológon
Mani a Szebenben megtartott prológon
A versenyen öt kategóriában (Expert Single, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team) 34 ország 180 motorosa állt rajthoz.

Gyenes Emánuel és Nagy Krisztián is részt vesz a kiemelkedően nehéz Red Bull Romaniacs versenyen.

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Red Bull Romaniacs elnevezésű motoros hard-enduro versenyt, amelyen két szatmári is rajthoz állt. A szerdai prológot követően csütörtökön az első szakaszt is teljesítették a versenyen, amelyet a világ egyik legkeményebb megmérettetésének tartanak. Gyenes Emánuel a profi kategóriában indult, a 26 főt számláló mezőnyben 18. helyen futott be 07:03:0-es idővel. Manival és a Red Bullal kapcsolatos érdekesség, hogy a szatmári motoros az egyetlen a mezőnyben, aki az eddigi összes versenyen részt vett,  mi több, be is fejezte őket. 

A profi kategóriában egyébként csütörtökön a tavalyi győztes brit Graham Jarvis (04:25:07 óra) lett az első, második helyen a német Andreas Lettenbichler (04:42:44 óra) végzett, a harmadik pedig az új-zélandi Chris Birch (04:42:50 óra) lett.

Nagy Krisztián, az idei Romaniacs másik szatmári résztvevője Expert Team kategóriában állt rajthoz,  csapattársával, a tévés műsorvezető Dani Otillal. A tízcsapatos mezőnyben ők ötödikek lettek, a távot 06:39:23 óra alatt teljesítették.

A verseny második napján, azaz pénteken Manira 114 kilométer vár, Nagy Krisztián és Dani Otil pedig 112 kilométert kell teljesítsen a helyenként 2000 méternél is magasabb csúcsok között, sziklás, köves útvonalon. A versenyzők számára elvileg késő délután ér véget a futam, eredmények pedig csak az esti órákban lesznek.

Nagy Krisztián - hegyen-völgyön keresztül

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: