2009-10-12 14:37:43• hírek • Szatmar.ro

Grahamet kirúgták a VSK-tól

Fegyelmezetlensége és sportszerűtlen viselkedése miatt mennie kellett az amerikainak.

Nem a legideálisabb körülmények közepette zajlik a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának a felkészülése a hétvégén kezdődő bajnoki rajtra, hisz hétfőn szerződést bontottak a tavalyi év legponterősebb játékosával, az amerikai Cherryse Grahammel.

Éles Péter menedzser szerint az irányító sportszerűtlenségeivel és fegyelmezetlenségeivel már többször magára irányította a figyelmet, ám ezúttal elfogyott a vezetők türelme: „Korábban többször is voltak vele fegyelmi gondok, főleg sportszerűtlen életmódja miatt, de az elmúlt héten betelt a pohár. A Győr elleni szerdai felkészülési mérkőzésen öt perc után egyszerűen lejött a pályáról és azóta edzésekre sem jött. Dan Fleşeriu edző tárgyalt a klubvezetéssel és közös döntéssel felbontották a szerződését. A csapat érdeke ezt kívánta, és ez fontosabb volt mint az egyéni érdek. Máskülönben fel is függeszthettük volna, de nem akartunk rosszat neki, és egyébként is megköszöntem neki, amit eddig a csapatért tett", mondta Éles.




A vezetők nem tétlenkedtek és meg is találták utódját, a mindössze 168 centis Allyson Hardy személyében, aki szintén amerikai. A 26 éves kosaras a tavaly a Budapesti SE játékosa volt, ahol 27 meccsen 10,5-es pontátlagot produkált. Hardy korábban lehúzott két évet Franciaországban is, a Calais és a Nice együtteseinél. Előző csapatban 26 meccsen 16 pont volt az átlaga, utóbbinál pedig 26/12,8 voltak a statisztikai mutatói. „Ő ugyanannyi pénzért jön mint Grahamnek volt, meglátjuk, miként sikerül majd a beilleszkedése, a szombati Sepsiszentgyörgy elleni találkozóra valószínűleg megérkezik a játékengedélye Magyarországról, és így pályára is léphetne", mondta vele kapcsolatban Éles.

Ami a hétvégi, Sepsiszentgyörgy elleni hazai bajnoki nyitányt illeti, biztossá vált, hogy Monica Urse Ivan nem léphet pályára, mivel a román válogatott színeiben a bejrúti Frankofón Játékokon elszenvedett sérülése miatt egy hónapos pihenő vár rá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: