2009-03-04 15:05:40• hírek • Ferenczi Noémi

Nehéz helyzetben a lovasegyesület

Tavaly júniusban költözött be a Szatmár Megyei Lótartók és Lótenyésztők Egyesülete a sárerdei volt fácántelepre, ahol igazi lovardát szerettek volna építeni. Az akkori ígéretek szerint, az Erdészeti Hivatalnak át kellett volna ruháznia ezen területet a Szatmárnémeti önkormányzatra. Ez azonban nem történt meg, a lovarda helyzete pedig továbbra is bizonytalan.

„A beköltözésünkkor csupa pozitív ígéretet kaptunk mind az erdészet, mind az önkormányzat részéről, azonban az átruházás máig nem történt meg. Ami kétségbeejtő, hogy rendkívül korlátozottak az anyagi lehetőségeink, hiszen nagyon sok pályázatról maradunk le emiatt, támogatókat sem könnyű szerezni a jelenlegi helyzetben. Nem akarok szemrehányást tenni senkinek, csak már egyszerűen nem tudom, hogy kihez fordulhatnék segítségért. Az Erdészeti Hivatal igazgatóváltásai sem lendítik előre az ügyet"- mondta el a Szatmár.ro-nak Antal István, a Szatmár Megyei Lótartók és Lótenyésztők Egyesületének az elnöke.

Amint arról a továbbiakban beszámolt, fél évvel ezelőtt egy osztrák partner kereste fel az egyesületet közös pályázatkészítés céljából, azonban ezt az ajánlatot is vissza kellett utasítaniuk szintén az egyesület rendezetlen jogi viszonya miatt.

„A beköltözésünk óta eltelt kilenc hónap egy nagyon nehéz időszak volt, melynek most sem látom a végét. Előfordult, hogy a lovak számára a vizet Szatmárnémetiből vittük. Lovak gondozását sem tudjuk vállani, hiszen nincsen megfelelő istálló. Lovaglóórákat sem adhatunk, hiszen nem tudunk róla hivatalosan elszámolni"- tette hozzá Antal.

A tavaly júniusi avatón csupa pozitív ígéret hangzott el az Erdészeti Hivatal és a Polgármesteri Hivatal részéről is

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: