2014-06-17 23:02:49• hírek • MTI

Nehéz győzelemmel kezdett Belgium

A  belga labdarúgó-válogatott a vártnál nehezebben, hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Algéria együttesét a brazíliai világbajnokság H csoportjának keddi nyitómérkőzésén.

Bátran kezdte a meccset az algériai együttes, néhány perc után azonban átadta a területet a belgáknak. Hazardék ezt követően sokat birtokolták a labdát, de többnyire tanácstalanul adogattak riválisuk stabil védőfala előtt. A lassan és körülményesen építkező európai együttes 20 perc után lőtt először kapura, majd nem sokkal később egy szép kontratámadás végén jogos büntetőhöz - Vertonghen rántotta le Fegulit -, s a sértett révén 1-0-ás előnyhöz jutott Algéria. A gól után megpróbált ritmust váltani a belga csapat, de helyzetig is csak egyszer jutott el a szünetig.

A második félidőre Mertensszel frissítette fel együttesét Marc Wilmots belga kapitány, s játékosai nagyobb iramra kapcsoltak, ám továbbra sem tudtak a védelem mögé kerülni. A második játékrész közepén aztán Fellaini is beállt, s a Manchester United légiósa néhány perccel később meg is szerezte az egyenlítő találatot. De Bruyne szedte össze a labdát a bal oldalon, majd jobbal gyönyörűen ívelt középre, ahol Fellaini - védőjétől szorongatva - szépen fejelt a bal felső sarokba.

A folytatásban egyre fáradtabbnak tűnt az algériai csapat, az addig is nagy fölényben futballozó rivális pedig ezt még a hajrá elején kihasználta, Mertens góljával megszerezte a vezetést, ami végül a győzelmet jelentette Belgium számára.

H csoport, 1. forduló:
Belgium-Algéria 2-1 (0-1)
gólszerzők: Fellaini (70.), Mertens (80.), illetve Feguli (25., 11-esből)
Belgium: Thibaut Courtois - Toby Alderweireld, Daniel Van Buyten, Vincent Kompany, Jan Vertonghen - Kevin De Bruyne, Axel Witsel - Nacer Chadli (Dries Mertens a szünetben), Mousa Dembele (Marouane Fellaini 65.), Eden Hazard - Romelu Lukaku (Divock Origi 58.)
Algéria: Rais Mbolhi - Medi Musztafa, Madzsid Bugerra, Rafik Halisz, Fauzi Gulam - Szafír Taider, Carl Medzsani (Nabil Gilasz 84.), Nabil Bentaleb, Sofiane Feguli, Rijad Mahrez (Medi Lacen 71.) - El Arabi Szudani (Iszlam Szlimani 66.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: