2011-08-01 17:00:19• hírek • Kocsis Zoltán

Nagyszerű szatmári lovas siker Hollandiában

Lovas nemzet a magyar, mondja a régi közmondás és ezt a hétvégén Hollandiában legutóbb egy nagykárolyi fiatalember bizonyította - rangos fogathajtó versenyt nyert Rákóczi Gergő. Úgy látszik, a név kötelez.

Két hét múlva a franciaországi Conty-ban rendezik a fogathajtó világbajnokságot, a világversenyre készülve pedig az elit egy része a hétvégén a hollandiai Beckbergenben próbálta felmérni saját és versenytársaik formáját. A rangos nemzetközi versenyen, melyen még Holland Antillák is képviseltette magát, akadályhajtásban fantasztikus szatmári siker született, hisz Rákóczi Gergő az élen végzett. Megelőzve a gyergyóalfalui Pál Attilát és a holland Raymond Letteboert. A 35 fős mezőnyben mellesleg nem kevesebb, mint öt magyar versenyző is szerepelt: Margitai Sándor a 7., Varga Péter a 9., Gergely János a 11., Szilágyi Zsolt a 15., Farkas László pedig a 18. helyen végzett.

Ami a két hét múlva esedékes világbajnokságot illeti, Romániát hárman képviselik majd: Rákóczi és Pál mellett a szintén magyar nemzetiségű Bajkó Tibor, aki Gyergyószentmiklósra való.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: