2013-08-09 13:30:27• hírek • Kocsis Zoltán

Nehéz ellenfelet kapott a Steaua a BL rájátszásában

Elhagyta szokásos szerencséje a Steaua csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében: a román rekordbajnoknak a lengyel Legia Varsóval kell megküzdenie a csoportkörbe jutásért. Amint az lenni szokott, a nem bajnokok ágán több komolynak ígérkező rangadó is kialakult.

Noha kaphatta volna a kazah Sahtyor Karagandit vagy a szlovén Maribort is, a Steauának ezúttal az egyik legnehezebb ellenfelet húzták ki a péntek déli nyoni sorsoláson: a lengyel Legia Varsót. A Steaua eddig kétszer találkozott lengyel csapattal az európai kupákban: a Widzew Łódź erősebbnek is bizonyult a románoknál, a Zaglebie Lubinon viszont túljutottak a piros-kékek.

Szintén a harmadik román ellenfél ellen készülhet a Legia, azzal a különbséggel, hogy ők már három párharcot vívtak meg: az Aradi UTA kiejtése mellett a Rapiddal egy továbbjutás és egy kiesés a mérlegük.

A bajnokok ágán a skót Celtic Glasgow és a kazah Sahtyor Karagandi járt a legrosszabbul - egymással. Ennél hosszabb út ugyanis semmilyen más kombinációban nem jöhetett volna össze.

A nem bajnokok ágán idén is kialakult jó néhány rangadó. Ilyennek ígérkezik a spanyol Real Sociedad és a francia Olympique Lyon, a török Fenerbahce és az angol Arsenal vagy éppen az olasz Milan és a holland PSV Eindhoven összecsapása. Nem lesz könnyű dolga Szalai Ádámnak és a Schalkének sem a Metaliszt Harkivvel, ám elvileg nem okozhatnak gondot az ukránok a németeknek. A legjobban a Zenit Szentpétervár járt, amely a tavalyi portugál bajnokság meglepetés-csapatát, a Pacos Ferreirát kapta.

Bajnokok Ligája, rájátszás: augusztus 20-27.

Bajnoki ág

Dinamo Zagreb (horvát)-Austria Wien (osztrák)
Ludogorec (bolgár)-Basel (svájci)
Viktoria Plzen (cseh)-Maribor (szlovén)
Sahtyor Karagandi (kazah)-Celtic (skót)
Steaua Bucuresti (román)-Legia Warszawa (lengyel)

Nem bajnoki ág

Olympique Lyon (francia)-Real Sociedad (spanyol)
Schalke 04 (német)-Metaliszt Harkiv (ukrán)
Pacos Ferreira (portugál)-Zenit (orosz)
PSV (holland)-AC Milan (olasz)
Fenerbahce (török)-Arsenal (angol)

A BL főtáblájának biztos résztvevői (UEFA-kofficiens alapján megadott sorrendben):Bayern München (német, címvédő), Barcelona (spanyol), Chelsea (angol), Real Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Porto (portugál), Benfica (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Sahtar Doneck (ukrán), Olympique Marseille (francia), CSZKA Moszkva (orosz), PSG (francia), Juventus (olasz), Manchester City (angol), Ajax (holland), Borussia Dortmund (német), Olympiakosz (görög), Galatasaray (török), Bayer Leverkusen (német), FC Köbenhavn (dán), Napoli (olasz), Anderlecht (belga)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: