2019-09-20 07:32:10• hírek • Bede Emőke

Néhány sofőrnek még mindig komoly fejtörést okoznak a körforgalmak

Ha nem is napi, de szinte heti rendszerességgel kapunk jelzéseket azokról a kisebb-nagyobb koccanásokról, melyek Szatmárnémeti körforgalmaiban történnek.

A legutóbbi esetre épp csütörtök délután került sor a Batizi úti Kaufland előtt, ahol egy személyautó és egy furgon hajtottak egymásnak. Az ütközés erejétől megdobva a kocsi átsodródott a szemközti sávba, melynek okán hosszú percekig akadozott a forgalom. Személyi sérülés szerencsére nem történt, viszont mind a két autó megrongálódott. Az anyagi károk ellenére úgy tudjuk, hogy a két sofőrnek sikerült békés úton rendeznie az ügyet.





De hogyan is kell helyesen közlekedni a körforgalomban? - e kérdésre talán még azok sem tudják a pontos választ, akik már évek óta vezetnek és tapasztalt sofőrnek mondják magukat. Tisztában van ezzel a scoalarutiera.ro weboldal is, épp ezért nemrégiben közzétettek egy oktatóvideót, melyben pontosan bemutatják, hogy milyen szabályok szerint kell Romániában áthaladni egy egy- vagy kétsávos körforgalomban. 
 


(Megjegyzés: az alábbi videó nem tartalmazza a körforgalommal kapcsolatos teljes tananyagot, a teljes változatért érdemes felkeresni az ingyenesen elérhető weboldalt, ahol nem csak oktatóvideókat lehet nézni, de akár a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgára is lehet készülni)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: