2008-11-26 18:55:58• hírek • Szatmár.ro

Néhány nap van a választásokig

Szerdán sajtótájékoztatót tartott Radu Bud prefektus, melyen a néhány napon belül sorra kerülő parlamenti választások tudnivalóit, valamint a szavazás mikéntjét részletezte.

A prefektus kihangsúlyozta, mindenki kizárólag csak a lakcímének megfelelő szavazókörzetben adhatja le voksát. A szavazás reggel 7-től este 21 óráig fog tartani. Mindenki két szavazólapot fog kapni, az egyiken a képviselőjelöltek, a másikon pedig a szenátorjelöltek névsorával.

 

Eddig a választási kampány és a választásokra való előkészületek során minden rendben zajlott. Ami kissé bonyolítja majd a dolgokat, hogy egy új törvény szerint, egy-egy szavazóházban legfeljebb 1500-an szerepelhetnek a szavazásra jogosultak listáján, ezért a mostani választásokra kissé átszervezték a szatmárnémeti szavazóházakat, néhány megszűnt, az oda tartozó állampolgárokat pedig egy másikhoz helyezték át. Radu Bud prefektus elmondta, az érintett szavazók írásban is tájékoztatva voltak a változásokról, viszont a pénteki sajtóban, illetve plakátokon megjelentetik, hogy ki melyik szavazóházhoz tartozik. Ezen kívül, a prefektúra és Szatmárnémeti honlapján is hozzáférhetőek ezek az információk.

Ezúttal is kizárólag csak személyi igazolvánnyal lehet majd voksolni. Az ágyhoz kötöttek speciális urna kiküldését igényelhetik, melyhez nem kell más csak egy kérvényt írni a szavazókörzet elnökének, melyhez egy orvosi igazolást is kell mellékelni.

Szatmár megyében összesen 333 szavazóház van és több mint 700 ezer szavazólapot nyomtattak. Mostanra az összes polgármester megkapta a szükséges szavazólapokat, pecséteket, öntapadós matricákat, valamint a szavazás minden kellékét. Mindezeket a szombati nap folyamán kell majd átadniuk a szavazóházak elnökeinek - tette hozzá Bud.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: