2011-03-15 14:30:45• hírek • Szatmár.ro

Negyvennyolcról a Hám Jánosban

Kedden Szatmárnémeti valamennyi magyar tannyelvű intézménye megemlékezett a március 15-i forradalmi eseményekről. A Hám János Iskolaközpontban is hangulatos ünnepséggel emlékeztek.

Az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából március 15-én minden évben hangulatos ünnepséget szervez a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont.

Az iskolaközösség idei megemlékezésére kora délután, egy órakor került sor a tanintézmény dísztermében. A forradalmi hangulatot hűen felidéző műsor magával ragadta a közönséget, akik hosszas vastapssal jutalmazták az előadókat.
A műsorfelelősök az általános iskolások voltak, hiszen a verses-zenés előadásban az V-VII. osztályos tanulók vettek részt, de megható dalokat énekelt az iskola Adoremus kórusa, a nyolcadikosok pedig a megfelelő díszletet készítették el az ünnepséghez.

A hagyományos március 15-i előadást ebben az évben Szász Anikó, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont magyar nyelv és irodalom tanára, Hadházi Éva énektanárnő és Gnándt Zoltán történelemtanár állították össze.


Ünnepi műsor a Hám Jánosban


Ünnepi műsor a Hám Jánosban
Ünnepi műsor a Hám Jánosban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: