2017-03-14 09:23:00• hírek • Kocsis Zoltán

Negyvennégy millió eurós beruházás

Szatmár megye egyik legnagyobb beruházása van folyamatban Aranyosmeggyes községben: a svájci Alu Menziker összesen mintegy 44 millió eurót fektet egy alumínium-feldolgozó üzembe. A vállalat vezetői hétfőn a megyei közigazgatás csúcsvezetőivel találkoztak.

A befektetők részéről jelen volt Ingolf Plamer vezérigazgató, Benedikt Wolfram igazgatótanácsi elnök és Didier Senn, az aranyosmeggyesi gyár igazgatója, míg a közigazgatást Radu Bud prefektus és Pataki Csaba megyei tanácselnök képviselte.

A megbeszélésen Bud elsősorban a megye infrastruktúrájának fejlesztéséről beszélt. A megvalósított és a remélt fejlesztésekről. Előbbiek közé tartozik a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér korszerűsítése, utóbbiak közé pedig a megyeközpont elkerülő útja, a Patóháza – Szamoskrassó híd illetve az a magyarországi ígéret, hogy az M3-as autópályát haramosan kiépítik az országhatárig.

Wolfram reményének adott hangot, hogy 2018 második felében el tudják majd indítani a termelést. Jelenleg a környezetvédelmi engedélyek beszerzése és az áram bevezetése zajlik.

Aranyosmeggyesen alumínium sajtoló és öntő üzem létesül, amely elsősosorban a gépkocsi- és a repüléstechnikai iparnak gyárt majd alkotóelemeket. A cég olyan márkákkal áll szerződésben, mint a Recaro, az Audi, a BMW, a Bentley vagy éppem a Daimler. A tervek szerint 600 embernek ad majd munkát a gyár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: