2011-02-21 09:26:06• hírek • MTI/AP/dpa

Negyvenkilenc áldozat

Huszonnyolc év után egy 49. gyilkosságot is bevallott az Egyesült Államok történetének egyik legtöbb emberéletet kioltó sorozatgyilkosa, aki már 48-szoros életfogytiglani büntetését tölti a Washington állambeli Walla Walla börtönben.

A 62 éves férfi tulajdonképpen már évekkel ezelőtt beszélt erről az áldozatáról is, de mindeddig nem emelhettek vádat ellene, mert csak tavaly decemberben találták meg az 1982-ben eltűnt 20 éves Rebecca Marrero földi maradványainak egy részét egy erdőben Seattle környékén; a tettes pénteken egy bíró előtt tett beismerő vallomását immár hivatalosan is elismerték.

Gary Ridgway autófényező 17 éven át gyilkolta a nőket, főleg a társadalom peremén élő prostituáltakat, drogosokat és hazulról elszökött lányokat, miután megerőszakolta őket a házában vagy a teherautójában. A Green River-i gyilkosként emlegették a Seattle déli részét rettegésben tartó sorozatgyilkost, mivel áldozatai többségét a folyóba dobta, vagy annak mentén rejtette el.

A tettes már az 1980-as években a rendőrség látókörébe került, de csak később, a fejlettebb DNS-tesztek segítségével sikerült kapcsolatot létesíteni ő és áldozatai közt. A harmadik feleségével Seattle egyik csendes elővárosban feltűnés nélkül élő, "kedves fickóként" ismert sorozatgyilkost 2001-ben tartóztatták le, de nem ítélték halálra, mert egy vádalku keretében megígérte, hogy részletes vallomást tesz és elvezeti a rendőrséget az elrejtett hullákhoz. 2003-as elítélésekor a bíró "teflonérzelműnek" nyilvánította, mert totálisan hiányzott belőle minden együttérzés, szánalom áldozatai iránt.

Valószínűleg Ridgway az Egyesült Államok "legtermelékenyebb" sorozatgyilkosa. John Wayne Gacyt 1994-ben 33 fiú meggyilkolásáért végezték ki. Az egyik legkegyetlenebb gyilkosságsorozat elkövetője, Jeffrey Dahmer 17 fiatal férfit darabolt fel és evett meg részlegesen; a milwaukee-i kannibállal 1994-ben egy cellatársa végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: