2016-07-04 16:19:07• hírek • Szatmár.ro

Elkészültek az egykori lőtér helyén épített ANL-lakások

Befejeződött a Poligonului utcában található ANL-lakások építése. Hétfőn Kereskényi Gábor polgármester és Altfatter Tamás alprefektus tett látogatást a három tömbháznál, amelybe hamarosan fiatalok költöznek majd. Hátra van még a blokkokhoz vezető út befejezése, zöldövezetek kialakítása, illetve a csatlakozás a közmű-hálózatra.

Az egykori lőtér területén felépített ANL-lakások építésének projektje még 2008-ban készült el. Időközben hol ideiglenesen leállították a fiataloknak szánt lakások építését, hol a Nemzeti Lakásügynökségnek nem állt a rendelkezésére pénz az építés megkezdésére. 2012-ben ugyan új lendületet kapott a beruházás, optimista jóslatok szerint pedig 2013-ban be is fejeződött volna a három tömbház építése, ám újabb akadályok jöttek, amelyeket nem volt könnyű legyűrni. Mostanra azonban elkészültek a blokkok, amelyekben összesen 74 lakás található.

A hétfő délelőtti terepszemlén Kereskényi Gábor polgármester és Altfatter Tamás látogatták meg az elkészült épületeket, amelyek környékén már csak az utolsó simításokat kell elvégezni.



Az ANL-lakások Bukarestben megszabott egységes ára idén 311 euró volt négyzetméterenként - függetlenül attól, hogy az ország melyik részén áll az ingatlan. A lakásokat viszont legkevesebb egy éves bérleti időszak után veheti meg a leendő tulajdonos.

A tömbházakban egy- és kétszobás lakások vannak. Ezek közül 49-el rendelkezik a polgármesteri hivatal, 25-el pedig a hadsereg, ugyanis a hadügyminisztérium területére épültek a tömbök.

"A lakásokba 35 év alatti fiatal házasok költöznek két héten belül - a leendő lakók listáját nemrég szavazta meg a helyi tanács" - tudtuk meg a polgármestertől. A szerencsés fiatalok egy összetett kritériumrendszerben szerzett pontok alapján kapták bérbe a lakásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: