2009-02-24 19:49:42• hírek • Czinzel László

Negyvenkétezer lej gyűlt az operációra

Bár véget ért az öt éves, süketnéma Sorinel számára eredetileg betervezett gyűjtés, az ARRA ingatlanügynökség és a Gyermekvédelmi Igazgatóság képviselői nem fejezték be az akciót: addig dolgoznak, amíg meg nem lesz a teljes összeg az orvosi beavatkozásra.

A.Priala Sorin megsegítésére rendezett gyűjtés részleges eredményeiről számolt be a Moara cu Noroc étteremben tartott sajtótájékoztatón Adrian Marc, a Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője illetve Aurel Racautanu, az ARRA Ingatlanügynökség menedzsere. A játékcserés akció, az azzal egybekötött táncos, verses előadások sora, a jótékonysági gálaest valamint a cégektől, hivataloktól, egyházaktól és magánszemélyektől kapott anyagi segítség összesen 42,1 ezer lej támogatást jelent. Ez az összeg a negyede annak, amire szükség lenne a 40 ezer eurós orvosi beavatkozás elvégzéséhez, amely visszaadná a gyermek hallását és hozzájárulna ahhoz, hogy teljes életet élhessen.

Adrian Marc a sajtótájékoztatón elmondta: további pénzösszegekre számítanak közhivataloktól, cégektől, tovább él a Sorinel megsegítésére létrehozott emeltdíjas SMS szám, és továbbra is várják az adományokat az erre a célra létrehozott bankszámlaszámra is.

Bár az összeg negyede áll csak a rendelkezésre, a szervezők már az operáció elvégzésének a helyszínén gondolkodnak. -Az összegyűlt pénzből jelenleg az előzetes orvosi vizsgálatokat fogjuk finanszírozni, szakvéleményeket gyűjtünk és lassan azt is el kell döntenünk, hogy melyik klinikán végzik majd el a beavatkozást. Igaz, hogy nem áll rendelkezésünkre az egész összeg, de folytatjuk a gyűjtést és az operációt el fogják végezni a gyermeken - magyarázza Marc Adrian.

A szervezők azért is ennyire lelkesek, mert látják, hogy a szatmári közösség összefogott a gyermekért: a  jótékonysági esten több mint ezer személy vett részt, közösségek, óvodások és iskolások fogtak össze, és adakoztak a jó ügy érdekében.

Akik még segíteni szeretnének Sorinelen, azok a következő bankszámla-számra utalhatnak pénzt: RO35TREZ54621370201X XXXX, jelige: "Pentru Priala Sorin si alte cazuri similare". Küldhetnek akár sms-t a 1432-es telefonszámra „Sorinel" jeligével. (Egy sms ára 0,90 euró+ÁFA.) A kapcsolattartó személy: Berchesan Lia, ő a 0741-508-888-as mobiltelefon-számon érhető el.

Marc Adrian és Aurel Racautanu a sajtótájékoztatón. Nem adják fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: