2018-08-22 10:33:55• hírek • Bede Emőke

Negyvenkét migránst találtak egy kamion rakterében

Hétfő reggel a nagylaki határátkelőnél alapos vizsgálatnak vetettek alá egy török kamiont. Az átvilágítás nem várt eredményeket hozott.

A határrendészet kedden közzétett beszámolója szerint a kamion reggel 6 órakor érkezett meg a nagylaki átkelőhöz, a 45 éves török állampolgárságú sofőr pedig készségesen át is adta az egyenruhások által kért papírokat. A rakományt igazoló dokumentum szerint Törökországból autóalkatrészeket szállított volna egy németországi cégnek, ám a raktérben nem csak a szűrők bújtak meg.
 

Az alaposabb vizsgálat során ugyanis nem kevesebb mint 42 illegális bevándorlót találtak a dobozok közt elrejtőzve. A 18 férfiről, 8 nőről és a 16 kiskorúról (a legfiatalabb mindössze 9 hónapos) kiderült, hogy Irakból, Palesztinából és Szíriából érkeztek Romániába, s itt már mindannyian benyújtották menedékkérelmüket.


A migránsok beismerték, hogy a schengeni övezetbe szerettek volna eljutni, a sofőr pedig azt vallotta, nem volt tudomása a raktérben megbújó potyautasokról. A határrendészet embercsempészet, illetve illegális határátlépés kísérlete miatt indított eljárást az ügyben.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: