2008-11-20 18:07:10• hírek • Szatmár.ro

Negyvenezer doboz cigaretta

A határőrök nagy mennyiségű ukrajnából származó cigarettát találtak a román-ukrán határvonaltól néhány méterre. Amikor a határőrök kérdőre akarták vonni a dohányáru szállítóit, azok átfutottak a határon a szomszédos ország területére.

November 18-án, a nagytarnai határrendészek a késő délutáni órákban járőrözés közben néhány, nagy csomagokat cipelő személyre lettek figyelmesek, majd gyanakodni kezdtek, hogy vajon mi lehet a csomagokban.

A gyanussá vált személyek nem reagáltak a határőrök felszólítására, ezért a határrendészek három függőleges irányú figyelmeztető lövést adtak le, mire a gyanus személyek eldobták csomagjaikat és az éj leple alatt átszöktek Ukrajnába. A csomagokban nem kevesebb mint 80 nagy csomag cigaretta volt, vagyis 40 ezer doboz Jin Ling és Chesterfield ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta.

A román határőrök azonnal értesítették ukrán kollégáikat. A csempészek egy részét az ukrán határőröknek sikerült is nyakoncsípniük, vagyis öt, szintén ukrán állampolgárságú személyt. Náluk további 13 nagy doboz cigarettát találtak. A hatóságok továbbra is nyomoznak az ügyben. Az elkobzott dohányáru értéke 152 ezer lej.

Az erdőben elhagyott csomagok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: