2019-05-09 08:35:38• hírek • Hirado.hu

Negyvenegymillió dollárnyi bitcoint loptak hekkerek

A kép illusztráció (Fotó: EPA/Sascha Steinbach)
A kép illusztráció (Fotó: EPA/Sascha Steinbach)

Hekkerek negyvenegymillió dollár értékű bitcoint tulajdonítottak el egy nagy értékű kriptovaluta-lopás során.

A Binance Exchange tőzsde tárolja az ügyfelek bitcoin- és más kriptovalutáit. Elmondásuk szerint a hekkerek hétezer bitcoint voltak képesek egyszerre ellopni, de a visszaélőket immár sikeresen kitiltották a rendszerből. Az ügyfelek megértéséért esedezik a Binance ebben a rendkívüli helyzetben – írja a BBC.

 

A cég a vészhelyzetekre fenntartott alapjából kártalanítja az érintetteteket. A támadók vírusokkal és adathalász támadásokkal jutottak hozzá a biztonsági adatokhoz. Ezzel a módszerrel egy úgynevezett online bitcoinraktárhoz fértek hozzá, ahol a vásárlók könnyedén lebonyolíthatják ügyleteiket, és ahol a rendszerben található összes valuta két százaléka található. A többi „zseb” biztonságban volt és sértetlen maradt – mondta el a cég vezetősége.

 

„Nem aludtam túl sokat az elmúlt 29 órában” – jelentette ki Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója.

 

A vezérigazgató hozzátette: kollégáival a rendszer biztosításán és a további támadások megelőzésén dolgoztak. Bár a Binance a világ egyik legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, nem ez a legnagyobb értékű rablás, ami valaha történt. Az Mt. Gox kriptotőzsdétől 470 millió dollárt loptak el hekkerek 2014-ben.

 

„Az ilyen típusú vállalkozásoknak a hagyományos banki szektorhoz képest gyakrabban kellene ellenőrzéseket végrehajtania. Nagy szükség van a kiberbiztosításra manapság” – fejtette ki Matthew Hickey kiberbiztonsági szakértő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: