2014-05-12 16:48:40• hírek • Szatmár.ro

Negyven perces várakozás a petei határátkelőhelyeken - mindkét irányban

Dühösen hagyták el a petei határátkelőhelyet hétfő reggel óta azok is, akik belépni készültek az országba, és azok is, akik elhagyták Romániát. Mindkét irányba 40-50 perc volt a várakozási idő és sokan azt mondják, hogy ez egész héten így marad. A hatóságok szerint viszont rövidesen véget érnek a megszokottól tüzetesebb vizsgálatok.

A bukaresti központból érkezett parancs miatt az ország összes határátkelőjénél tüzetesen átvizsgálják az országba be, illetve onnan kilépőket. A hatóságok minden utazót regisztrálnak, ugyanúgy, ahogy autóikat is. Ez viszont időbe telik, ezért a forgalmasabb határátkelőhelyeken komoly sorok alakultak ki a nap folyamán - Szatmár megyében a petei határátkelőhelyen legkevesebb negyven percet kellett várakozni a határátlépésre.

A helyszínen megtudtuk, hogy déli 12 óráig megközelítőleg 1800 személyt regisztráltak. Hogy mi az oka a személyek és járművek regisztrációjának, azt senki nem hajlandó elárulni. A Bukarestből érkezett parancs rendelkezett így - mondják.

Felvettük a kapcsolatot Oana Totoreannal, a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség sajtóreferensével, aki csak annyit mondott: a határrendészet specifikus tevékenységet folytat, semmi különösről nincs szó. Amennyiben pedig a munkájuk miatt torlódás lesz a határátkelőhelyen, újabb határrendészeket állítanak munkába, illetve újabb sávokat nyitnak majd meg a forgalom előtt.

Arról, hogy "semmi különös" nem történik a határátkelőnél, valószínűleg más a véleményük a magyarországi lakhellyel rendelkező szatmáriaknak, vagy azoknak, akiket az üzlet, a munka minden nap határátkelésre kényszerít. A várakozási idő ugyanis 40-50 perc, a közel egy órás semmittevés pedig sokak mindennapi programját befolyásolja.

Azt pletykálják, hogy hosszú várakozási idővel kell számolni a most elkezdődött hét folyamán, a Peténél szolgálatot teljesítő határrendészek szerint viszont nem lesz ennyire hosszú az akció. Tőlük tudtuk meg azt is, hogy az ilyen tüzetesebb, nevek és járművek regisztrációjával járó akciókra bizonyos időközönként sor kerül nem csak Romániában, hanem a szomszédoknál is. Az ilyen akciók néha néhány órát, néha néhány napot tartanak.

Torlódásra kell számítani a határátkelőhelyeken

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: