2009-06-07 16:28:53• hírek • Ferenczi Noémi

Negyven éves az Aurel Popp Líceum

Ezen a hétvégén jótékonysági est, szabadtéri koncert és kiállításmegnyitó került megrendezésre az Aurel Popp művészeti líceum fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából.

A szombat esti jótékonysági gálát a líceum tehetséges diákjainak továbbtanulásának támogatása érdekében szervezték az Északi Színházban. "Mistery of fashion" nevet viselő jótékonysági esten látványos, szórakoztató divatbemutatóval ás koncerttel szórakoztatták a közönséget. Vasárnap szabadtéri koncertet tartottak a líceum IX-XII. osztályos diákjai a nagyparkban. Összesen tizenhárom együttes mutatta meg a zenei felkészültségét, tehetségét az érdeklődőknek. A koncert után kiállításmegnyitóra került sor a művészeti múzeumban, ahol a már csütörtök óta kiállított diplomamunkák mellett a líceum '90 óta végzett, volt diákjainak munkáiból álló kiállítást is megnyitották.

A megnyitón jelen voltak az alkoltók, a líceum volt tanárai is. A líceum igazgatója, Golban Adrian elmondta, ennek a tanintézménynek sajátos hangulata van, melyet csak azok ismernek akik ehhez a közösséghez tartoznak. Gheorghe Gheorghiade, az iskola volt igazgatója, jelenlegi tanára a líceum negyven éves történetet kísérelte meg néhány mondatban összefoglalni. A kiállításmegnyitón Ilyés Gyula polgármester is szólt az egybegyűltekhez. A polgármester az ilyen jellegű tanintézmények össztársadalmi jelentőségét hangsúlyozta.


 

Zsúfolásig telt a színház a jótékonysági esten
Zsúfoládig telt a színház a jótékonysági esten


 

A nagyparkban koncerteztek a művészetis diákok
A nagyparkban koncerteztek a művészetis diákok


 

A diplomamunkák mellett a '90 óta végzett diákok munkáit is kiállították
A diplomamunkák mellett a '90 óta végzett diákok munkáit is kiállították


 

Sokan megcsodálták a kiállított alkotásokat
Sokan megcsodálták a kiállított alkotásokat


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: