2012-04-25 12:26:34• hírek • Póti Orsolya

Negyven éve a zenei pályán

Zenével és barátjaival ünnepel Cserey Csaba április 27-én, pénteken este. Az ütőhangszerművész az esemény során negyven éves zenei pályafutásának momentumait eleveníti fel, a kezdetektől egészen napjainkig.

Bár az ütőhangszeresnek nehéz elhinnie, de az idő bizony telik... És negyven év telt el azóta, amióta belevetette magát a zenei életbe, kemény harcot folytatva azért, hogy zenészként megéljen, majd megvalósítsa önmagát.

Mindez sikerült a negyven év során, ami alatt zenéjével bejárta az országot és Európát, barátokat szerzett, közben jó tanácsaival látta el a körülötte élőket és lelkesen tanította mindazokat, akik bizalommal fordultak hozzá.

„Szinte hihetetlennek tűnik számomra, hogy az ember elérhet negyven éves pályafutást, mert voltak az életben olyan problémáim, ami miatt többször is úgy gondoltam, hogy feladom. De a zene szeretete tartottam benne a lelket, hiszen a zene egy olyan fantasztikus dolog, ami az ember lelkében megszületik és kifejezésre kerül. Szeretném továbbvinni mindazt, amit elkezdtem, mert rengeteg tervem volt, van és lesz" - nyilatkozta Csabcsy a Szatmár.ro-nak.

A péntek esti jubileumi koncert nem kizárólag az ütőhangszeresről szól, hanem azokról is, akikkel újra együtt zenélhet, azaz barátairól, tanítványairól. A rendezvény során találkozik gyerek-, illetve kamaszkori barátaival, a Kriolit együttes tagjaival, Ferencz Attilával és a Vox T együttessel - mindazokkal, akikkel még a '70-s években zenélt.

Jelen lesznek szatmári és Szatmár környéki zenészbarátai, így a For Ever, az In Jazz Tenso, a Macro World és a Relax együttesek tagjai, de eljön konstancai barátja is, Harry Tavitian, akivel immár tíz éves barátságot ápol. Külön öröm Csabcsy számára az, hogy a szatmári színművészekkel közösen sikerült megalapítaniuk egy Beatles zenekart, és annak is örvend, hogy tanítványaival különleges kapcsolatot ápol.




„Azon túl, hogy tanítom a gyerekeket és fiatalokat dobolni, elbeszélgetek velük problémáikról, gondjaikról, és úgy látom, szívesen megnyílnak előttem. Így az órák jó hangulatban telnek, a zenélés még több örömet okoz. Minél több fiatal jön hozzám, annál inkább úgy érzem, én is több leszek és közelebb kerülök az ő világukhoz." -magyarázta az ütőhangszerművész.

A péntek esti koncert egyfajta bizonyíték lesz arra, hogy a zenésznek sikerült talpon maradnia és társaival közösen továbbviheti mindazt, amit elkezdett. A rendezvényre április 27-én, este 19 órától kerül sor a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ földszinti előadótermében. A belépés díjtalan.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak erre a különleges alkalomra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: