2017-08-16 09:40:32• hírek • MTI

Négyszer több maffiózó él Németországban

Az elmúlt tíz évben négyszeresére emelkedett a Németországban élő maffiózók száma, különösen az olasz bűnszervezetek tagjai közül élnek többen az országban - derül ki a német kormány  egy ellenzéki kérdésre adott válaszából.

A Der Spiegel hírmagazin online kiadása írta meg először kedden, hogy a Zöldek frakciójának kérdésére adott válasz szerint a német biztonsági szolgálatok jelenleg 560-ra becsülik az országban élő maffiatagok számát, míg 2008-ban csak 136 olyan emberről tudtak, aki tagja volt egy bűnszervezetnek.
    
Legnagyobb arányban, 333 taggal a szicíliai Cosa Nostra képviselteti magát. A calabriai 'ndrangheta nevű bűnszervezetnek 124, míg a Nápolyban és Calabriában is jelen lévő Camorra csoportnak 87 ismert tagja él Németországban.
    
Valójában ennél sokkal több maffiózó lehet az országban, de a hatóságok csak az ismert esetekből tudnak következtetéseket levonni - közölte a német kormány.
    
Hozzátették, az elmúlt tíz évben országszerte 102 eljárást indítottak maffiózók ellen, és 5,6 millió euró értékben foglaltak le maffia-vagyont.
    
Németországban éppen tíz éve történt az egyik legnagyobb maffia-leszámolás. Duisburgban az 'ndrangheta szervezet két családja közötti vita odáig vezetett, hogy 2007. augusztus 15-én kora reggel egy étterem előtt 54 lövéssel hat embert öltek meg két autóban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: