2014-06-25 12:58:01• hírek • Szatmár.ro

Négyszemközt Ceusescuval

Hodicska Tibor könyvének bemutatóját tartják június 27-én a Szent István Kör rendezvényén.

Hodicska Tibor nyugalmazott nagykövet, harmincöt éves szolgálatából csaknem másfél évtizedet töltött Magyarország bukaresti külképviseletén. Kétségkívül ez az az állomáshely, amely egy magyar diplomata számára a legnehezebb szakmai kihívások egyike, de ugyanakkor érzelmi kötődést is jelent.

„Négyszemközt Ceușescuval" című kötetében, Hodicska Tibor személyes életútjának bemutatása mellett, a román-magyar viszony alakulását is áttekinti, 1974-től a 2000-es évekig, azaz a romániai nacionál-kommunizmus kibontakozásától az Európai Uniós integrációig, megosztva az olvasóval érdekes és értékes tapasztalatait.

A könyv, több erdélyi helyszín után, Szatmárnémetiben is bemutatásra kerül, a Szent István Kör szervezésében, június 27-én, 16.30 órai kezdettel a szatmárnémeti RMDSZ székházban (M. Viteazu/Rákóczi utca,10 szám)

A könyvet Szőcs Péter történész, a Kör elnöke mutatja be, majd Rappert Gábor színművész olvas fel önéletrajzi részleteket. Ezt követően a szerző válaszol a jelenlevők kérdéseire és kérésre dedikálja könyvét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: