2010-06-08 15:19:26• hírek • Szatmár.ro

Penészes tejterméket árultak

Több olyan szatmári boltot is megbüntettek a fogyasztóvédők, amelyek lejárt szavatosságú tejterméket árultak.

Három héten át a Fogyasztóvédelmi Hivatal ellenőrei a megye falvainak és városainak boltjaiban, kis és nagy üzleteiben, továbbá bevásárlóközpontjaiban különböző tejtermékeket ellenőriztek, ugyanis nem egy bejelentés érkezett arról, hogy a tejből készült élelmiszereket napon, vagy nem megfelelő hőmérsékleten tartanak - jelentette be kedden sajtótájékoztató keretében Valentin Breban, a Regionális Fogyasztóvédelmi Hivatal Szatmár megyei irodájának vezetője.

Május 10-31. között rá is járt a rúd a Szatmár megyei boltokra: a fogyasztóvédelmi felügyelők 22 kereskedelmi egységet ellenőriztek, szabálytalanságot pedig mindenhol találtak.
Öt tejterméket forgalmazó boltban - Mikolában, Nagygércén, Szatmárnémetiben és Széren - pedig 2-15 napja lejárt sajtot, tejfölt és joghurtot találtak. A több mint nyolcvan kilogramm tejterméket a felügyelők azonnal kivonták a forgalomból.
Az ellenőrzés során 23 jegyzőkönyvet állítottak ki a hiányosságok miatt, ugyanakkor 115 ezer lejes pénzbírságot róttak ki a forgalmazókra.

Május folyamán a felügyelők a megye idősotthonaiban is végeztek ellenőrzéseket - egy szatmári és egy nagykárolyi intézménynek nem volt megfelelő egészségügyi engedélye, ezeket figyelmeztetésben részesítették és kötelezték a hiányosság pótlására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: