2010-06-14 17:25:23• hírek • Szatmár.ro

Négyszáz gazdálkodó igényelte

Szatmár megyéből több, mint 400 gazdálkodó igényelte az újfajta szubvenciót.

Hétfőn járt le az újfajta tejtermelési mezőgazdasági szubvenció igénylési határideje, amelyre tájegységünkből több, mint 400 szarvasmarhatartó nyújtotta be az igénylést. A támogatással kapcsolatban sok volt az ellentmondás: először kizárólag a kereskedelmi kamaránál is bejegyzett termelők kérhették a szubvenciót, majd megváltozott a törvény, és a magángazdák is jelentkezhettek.

A feltétel mindegyikük esetében az volt, hogy a 2009-2010-es kvótaévben 10 000 liter tejnél többet adtak át a tejcsarnokoknak. Az újfajta szunbenció mennyiségtől függően 200 és 2000 euró közötti, egyszeri farmtámogatás, amely elsősorban a közepes, a válság által leginkább sújtott állattartókat részesíti előnyben.

Mint köztudott, 2010 január elsejétől megszűntek az állami mezőgazdasági támogatások az állattenyésztésben, illetve a növénytermesztésben - a gazdálkodói érdekvédelmi szervezetek folyamatos tüntetése nyomán alkudta ki Brüsszeltől a tejtámogatást a minisztérium. Előkészületben vannak még a különféle állatjóléti támogatások is, amelyek az EU többi országában régóta érvényben vannak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: