2015-02-22 01:22:27• hírek • Kocsis Zoltán

Négyszáz fölötti megyei és 200 fölötti külföldi munkalehetőség

Valamivel több, mint négyszáz munkalehetőség áll azok rendelkezésére Szatmár megyében, akik éppen munkahelyet keresnek, derül ki a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség legfrissebb adataiból. Közel fele annyian próbálkozhatnak szerencsét külföldön.

A legfrissebb statisztikák szerint Szatmár megyében összesen 404 betöltetlen munkahely van - 10 Avasfelsőfaluban, 21 Tasnádon, 35 Nagykárolyban és 338 Szatmárnémetiben. Érdekesség, hogy amíg a megyében 15 felsőfokú végzettséggel rendelkező személyt alkalmaznának, addig csak Németországban 80 ápolót keresnek.

Nem meglepő módon Szatmárnémetiben továbbra is a textilipar keres a legtöbb munkavállalót - összesen 128-at. Ugyanez az iparág dominál azonban a másik három városban is. A szabad munkahelyek palettája természetesen a megyeközpontban a legszélesebb, ahol biztonsági őrtől, bárostól és szakácstó kasszáson, honlapfejlesztőn, vízszerelőn és eladón keresztül titkárnőig, autómosóig és asztalosig számtalan szakterületen van igény új munkaerőere.

A 211 külföldi munkalehetőséget szemügyre véve megállapíthatjuk, hogy amíg Nyugat-Európába inkább magasan képzett szakembereket várnak, addig Kelet-Európába inkább kétkezi munkást. Németországba 15 postás mellett 80 ápolót keresnek, Dániába egy radiológust, Franciaországba egy általános orvost, egy ápolót és egy kinetoterapeutát, Norvégiába informatikust, Nagy-Britanniába pedig leginkább informatikust és ápolókat. Ezzel szemben Lengyelországban szakácsot, Csehországban pedig csiszolót alkalmaznának.

További információkért a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti székhelyén, a Ion Ghica utca 6. szám alatt lehet érdeklődni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: