2018-10-16 08:11:36• hírek • Bede Emőke

Négyórányi kemény küzdelem a lángokkal Szatmárzsadányban

Fotó: ISU Satu Mare
Fotó: ISU Satu Mare

Hétfőn öt bozóttűzzel is meg kellett küzdjenek a szatmári tűzoltóknak,  de ez az éjszakai események tükrében inkább csak bemelegítés volt, ugyanis hatalmas tűzzel kellett megküzdeniük a lánglovagoknak.

Éjfél után öt perccel futott be a 112-es segélyhívóra a kétségbeesett bejelentés, mely szerint lángra kapott egy gazdasági melléképület Szatmárzsadány területén, a lángok pedig a környező épületekre is komoly veszélyt jelentenek, mi több, néhány perc alatt továbbterjedtek egy másik melléképületre és a szomszéd házára is. A helyszínre négy habbal és vízzel oltó autó, valamint 15 tűzoltó sietett ki, viszont a komoly „haderő” ellenére is közel négy órán át tartott az oltási folyamat.
 

Ennek első lépéseként arról kellett megbizonyosodniuk a tűzoltóknak, hogy az épületekben nem tartózkodik sem ember, sem állat, majd ezt követhette a tényleges oltás megkezdése. Az utolsó tűzfészkeket közel négy óra múlva nyilvánították eloltottnak.
 

Az incidens nyomán odalett a két melléképület, illetve az ezekben tárolt éghető anyagok. A szomszéd házban, melyre átterjedt a tűz, ugyancsak komoly anyagi károk keletkeztek. Porrá lett a konyha és a nappali bútorzata, emellett megrongálódtak a ház ablakai, az ajtók, a falak, az elektronikai eszközök. A tűzoltók természetesen az oltás után helyszíni vizsgálatot tartottak, mely arra enged következtetni, hogy a lángok egy elektromos rövidzárlat miatt csaphattak fel.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: