2015-12-17 19:10:05• hírek • Szatmár.ro

Négymillió lejt bukik a polgármesteri hivatal

Négy olyan projektet sem sikerült befejeznie a kivitelezőnek, amelynek a lejárati határideje december 31. Két iskolafelújításról és két tömbház szigeteléséről van szó. Emiatt a polgármesteri hivatalnak közel 1 millió eurót kell kifizetnie, hogy befejeződjenek a munkálatok - máskülönben a támogatás egész összegét vissza kell szolgáltatni.

A csütörtökön megtartott városi tanácsülésen egyebek mellett arról szavaztak a tanácsosok, hogy mindenképpen befejezik azt a négy helyi fejlesztési projektet, amelynek határideje december 31-én járna le. Ám mivel túllépik a határidőt, Szatmárnémeti költségvetéséből kell majd finanszírozni a munkálatokat. A Balcescu-Petőfi Általános Iskola, a Ion Creanga Általános Iskola felújításáról, illetve két tömbház szigeteléséről van szó.

A jövő évi költségvetést ilyen módon több mint 4 millió lejjel, azaz közel 1 millió euróval terheli meg ez. Azért döntöttek mégis a munkálatok "saját zsebből" fizetése mellett, mert ha ez nem történik meg, akkor a támogatásra kapott teljes összeget vissza kellene fizetni, ami pedig jóval több lenne mint 4 millió lej.

Mint Magyar Lórándtól, a városi tanács RMDSZ-frakciójának vezetőjétől megtudtuk: a munkálatok finanszírozási szerződését 2014-ben, az április-július időszakban írták alá. A tanácsülésen aztán kiderült: azért haladtak lassan a munkálatok, mert elhúzódott a közbeszerzési eljárás. Sajnos ilyen a román közbeszerzési törvény - lehetőséget ad számtalan fellebbezésre, emiatt jókora késéssel indulhat egy-egy projekt megvalósítása.

Magyar szerint a kivitelező mind a négy esetben vállalta, hogy december 31-ig befejezi a munkát, s mivel ez nem valósult meg, valószínűleg minden plusz nappal késedelmi díjat kell majd fizessenek a polgármesteri hivatalnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: